Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çanakkale Savaşları Müzesi Avanos'ta

İLÇELER 22.07.2019 - 17:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çanakkale Savaşları Müzesi Avanos'ta

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi 23 – 24 Temmuz’da Avanos ilçesinde vatandaşlar tarafından gezilebilecek.
  Çanakkale Savaşı’nın gelecek nesillere lâyık olduğu şekilde öğretilmesi ve mesafe sebebiyle ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla düzenlenen bu müzede savaştan kalma harp malzemeleri kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemeler sergilenirken müzede toplam 4 bine yakın eser yer almaktadır.   Çanakkale Savaşında verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları gelecek nesillere daha iyi anlatmak için ülkenin her yerini dolaşan, bugüne kadar gündeme gelmeyen ve bilinmeyen materyalleri ziyaretçilerine sunan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesinde, 1. Dünya Savaşı sırasında, 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Savaşı’na ait malzemeler sergileniyor.   ‘Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi” 23 – 24 Temmuz 2019 tarihlerinde Avanos Çarşı Meydanı Çukur Cami yanında yer alacak olup, halkımız iki gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.
Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi 23 – 24 Temmuz’da Avanos ilçesinde vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

 

Çanakkale Savaşı’nın gelecek nesillere lâyık olduğu şekilde öğretilmesi ve mesafe sebebiyle ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla düzenlenen bu müzede savaştan kalma harp malzemeleri kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemeler sergilenirken müzede toplam 4 bine yakın eser yer almaktadır.

 

Çanakkale Savaşında verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları gelecek nesillere daha iyi anlatmak için ülkenin her yerini dolaşan, bugüne kadar gündeme gelmeyen ve bilinmeyen materyalleri ziyaretçilerine sunan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesinde, 1. Dünya Savaşı sırasında, 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Savaşı’na ait malzemeler sergileniyor.

 

‘Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi” 23 – 24 Temmuz 2019 tarihlerinde Avanos Çarşı Meydanı Çukur Cami yanında yer alacak olup, halkımız iki gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.