Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cappadox’ta Bu Yıl Kaçırılmaması Gereken Deneyimler

TURİZM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2016 - 12:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Cappadox’ta Bu Yıl Kaçırılmaması Gereken Deneyimler

  Bu yıl “Gelin bahçemizi ekelim” temasıyla 19 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava programında günümüzün hızlı yaşamına alternatif etkinliklere çağırıyor. Her biri birbirinden farklı katılımcılarına, “Gelin bahçemizi ekelim” temasının yansıdığı unutulmaz deneyimler vaat eden Cappadox 2016’nın keşiften üretime yolculuğunda yeni ufuklara pencere açan kilometre taşları var. Sun Ra Arkestra "kozmik felsefesi", müzikal besteleri ve performansları ile Cappadox’un unutulmayacak performanslarından birine davet ediyor. Efsanevi caz sanatçısı Sun Ra'nın orkestrası avant-garde jazz türündeki müziğiyle neredeyse bütün caz tarihine temas ediyor. Günümüz cazının en iyilerinden biri kabul edilen, udi, şarkıcı ve besteci Dhaffer Youssef, Dhaffer Youssef Quartet ile birlikte Sufi geleneklerini çok kültürlü dokunuşlarla tazeleyerek lirizm yaratıyor. Cappadox’ta orkestranın elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonları, doğaçlamalarla Akdeniz müziğini ve düetleri birleşiyor. Folk müzik ile caz ve rock'ı bir araya getiren, Gevende psikedelik türünde şarkılarıyla Cappadox katılımcıları için Perili Ozanlar Vadisi’nde sahne alıyor. Derin ve güçlü bir sese, cazdan soul'a, blues'dan reggae'ye, geniş bir yelpazede, özgün kompozisyonlara imza atan Karsu bahçemizde yetişen bir müzisyen. Caz ağırlıklı, funk, soul, blues ve reggae ile zenginleştirilmiş müziğini Uçhisar Kalesi’nden Cappadox’a yayıyor. Diyarbakır Klasik Türk Musikisi Korosu’nun ilk ve tek Ermeni sanatçısı Udi Yervant, Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Farsça şarkılarıyla Cappadox’ta dinleyicilerle buluşuyor. Kapadokya’nın tarıma dayalı yaşam ve geçim modelinden turizme dayalı bir ekonomiye geçiş sürecine odaklanan Cappadox Çağdaş Sanat Programı Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Kevser Güler küratörlüğünde Asunción Molinos Gordo (Kahire / Maskat / Guzmán), Ayşe Erkmen (Berlin / İstanbul), Cevdet Erek İstanbul), Christoph Schaefer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven), Maider Lopez (San Sebastian), Marilá Dardot (São Paulo / Lizbon), Murat Germen (İstanbul), Murat Şahinler & Fuat Şahinler (İstanbul), Nilbar Güreş (Viyana / İstanbul), Özge Önderoğlu Akkuyu, Emin Naci Akkuyu & Murat Taşçıoğlu (Nevşehir) ve Tomas Saraceno (Berlin) gibi Türkiye’den ve yurt dışından sanatçı ve işbirliklerini ağırlıyor.
 

Bu yıl “Gelin bahçemizi ekelim” temasıyla 19 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava programında günümüzün hızlı yaşamına alternatif etkinliklere çağırıyor. Her biri birbirinden farklı katılımcılarına, “Gelin bahçemizi ekelim” temasının yansıdığı unutulmaz deneyimler vaat eden Cappadox 2016’nın keşiften üretime yolculuğunda yeni ufuklara pencere açan kilometre taşları var.

Sun Ra Arkestra "kozmik felsefesi", müzikal besteleri ve performansları ile Cappadox’un unutulmayacak performanslarından birine davet ediyor. Efsanevi caz sanatçısı Sun Ra'nın orkestrası avant-garde jazz türündeki müziğiyle neredeyse bütün caz tarihine temas ediyor.

Günümüz cazının en iyilerinden biri kabul edilen, udi, şarkıcı ve besteci Dhaffer Youssef, Dhaffer Youssef Quartet ile birlikte Sufi geleneklerini çok kültürlü dokunuşlarla tazeleyerek lirizm yaratıyor. Cappadox’ta orkestranın elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonları, doğaçlamalarla Akdeniz müziğini ve düetleri birleşiyor.

Folk müzik ile caz ve rock'ı bir araya getiren, Gevende psikedelik türünde şarkılarıyla Cappadox katılımcıları için Perili Ozanlar Vadisi’nde sahne alıyor.

Derin ve güçlü bir sese, cazdan soul'a, blues'dan reggae'ye, geniş bir yelpazede, özgün kompozisyonlara imza atan Karsu bahçemizde yetişen bir müzisyen. Caz ağırlıklı, funk, soul, blues ve reggae ile zenginleştirilmiş müziğini Uçhisar Kalesi’nden Cappadox’a yayıyor.

Diyarbakır Klasik Türk Musikisi Korosu’nun ilk ve tek Ermeni sanatçısı Udi Yervant, Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Farsça şarkılarıyla Cappadox’ta dinleyicilerle buluşuyor.

Kapadokya’nın tarıma dayalı yaşam ve geçim modelinden turizme dayalı bir ekonomiye geçiş sürecine odaklanan Cappadox Çağdaş Sanat Programı Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Kevser Güler küratörlüğünde Asunción Molinos Gordo (Kahire / Maskat / Guzmán), Ayşe Erkmen (Berlin / İstanbul), Cevdet Erek İstanbul), Christoph Schaefer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven), Maider Lopez (San Sebastian), Marilá Dardot (São Paulo / Lizbon), Murat Germen (İstanbul), Murat Şahinler & Fuat Şahinler (İstanbul), Nilbar Güreş (Viyana / İstanbul), Özge Önderoğlu Akkuyu, Emin Naci Akkuyu & Murat Taşçıoğlu (Nevşehir) ve Tomas Saraceno (Berlin) gibi Türkiye’den ve yurt dışından sanatçı ve işbirliklerini ağırlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.