Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çevre Dostu Dodo Kuşu Kardelen Koleji’nde

EĞİTİM 26.03.2018 - 20:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Çevre Dostu Dodo Kuşu Kardelen Koleji’nde

Nevşehir’in önde gelen Eğitim Kurumu Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine yönelik, nesli tükenen bir kuş türünden esinlenerek çizgi dünyasına aktarılan Çevreci Kahraman Dodo Kuşu Cosmo interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.
  Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren çevre koruma bilincinin, doğa sevgisinin yaygınlaştırılmasını ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik etkinlikler kapsamında Kardelen Koleji Konferans Salonunda düzenlenen Çevreye Duyarlılık Ödülü almış 5 adet kitabı bulunan sevimli kahraman Cosmo, Minik Kardelenlerle buluşmasında ‘yerlere çöp atmamalıyız, atık kağıt ve pillerimizi geri dönüşüme atmalıyız, ağaç dikmeliyiz, ağaçları kesmemeliyiz çevre dostu olmalıyız, ağaçlar havayı temizler, bize oksijen verir gibi birçok mesajlar verdi.   Çevreye nasıl duyarlı olacağımız örneklerle ve çizgi film sunumları ile anlatıldı. Ağaç ve hayvan sevgisini, geri dönüşümün önemini öğrencilere eğlenceli bir dile anlatan Dodo Kuşunu Minik Kardelenler çok sevdi. Beraber dans ederek hem eğlendiler hem öğrendiler. Etkinlik sonunda Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine ucundaki kapsülde karaçam tohumu bulunduran ‘tohumlu kalem’ hediye edildi.
Nevşehir’in önde gelen Eğitim Kurumu Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine yönelik, nesli tükenen bir kuş türünden esinlenerek çizgi dünyasına aktarılan Çevreci Kahraman Dodo Kuşu Cosmo interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren çevre koruma bilincinin, doğa sevgisinin yaygınlaştırılmasını ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik etkinlikler kapsamında Kardelen Koleji Konferans Salonunda düzenlenen Çevreye Duyarlılık Ödülü almış 5 adet kitabı bulunan sevimli kahraman Cosmo, Minik Kardelenlerle buluşmasında ‘yerlere çöp atmamalıyız, atık kağıt ve pillerimizi geri dönüşüme atmalıyız, ağaç dikmeliyiz, ağaçları kesmemeliyiz çevre dostu olmalıyız, ağaçlar havayı temizler, bize oksijen verir gibi birçok mesajlar verdi.

 

Çevreye nasıl duyarlı olacağımız örneklerle ve çizgi film sunumları ile anlatıldı. Ağaç ve hayvan sevgisini, geri dönüşümün önemini öğrencilere eğlenceli bir dile anlatan Dodo Kuşunu Minik Kardelenler çok sevdi. Beraber dans ederek hem eğlendiler hem öğrendiler. Etkinlik sonunda Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine ucundaki kapsülde karaçam tohumu bulunduran ‘tohumlu kalem’ hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.