MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cezaevinde intiharı önleme semineri

NEVŞEHİR 21.09.2019 - 12:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Cezaevinde intiharı önleme semineri

Nevşehir "İntiharı Önleme İl Eylem Planı" kapsamında, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Psikolog Tuba Doğan Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda görev yapan 75 kurum çalışanı katılımıyla "İntiharı Tanıma ve Önleme" konusunda eğitim semineri verildi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir "İntiharı Önleme İl Eylem Planı" kapsamında, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Psikolog Tuba Doğan Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda görev yapan 75 kurum çalışanı katılımıyla "İntiharı Tanıma ve Önleme" konusunda eğitim semineri verildi.   Seminerde İntihara sürükleyen sebepler ve alınabilecek önlemler, İntiharı önlemede kendinize ve başkasına nasıl yardım edilebilir, konuları ele alındı. Uzman Psikolog Tuba Doğan; tutuklu ve hükümlülerin toplumda yüksek intihar riski oluşturan grup olduğunu, Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde kalanların topluma göre daha yüksek intihar riski bulunduğunu, İntihar riski olanların aileleriyle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini, intihar riski olanların psikiyatriye yönlendirilmeli ve çok ciddiye alınması gerektiğini, risk faktörlerinin kontrol altına alınması ve bireye sosyal desteğin sunulması durumunda intihara yönelik davranışların önlenebileceği belirtti.   Eğitim semineri sonunda, Kurum Müdürü Kağan Gençer hükümlü/tutuklu ve kurum çalışanlarının karşılıklı iletişim konularında geliştirilmesine yönelik seminerlerin kendimizi geliştirmemiz ve sağlıklı iletişim kurma acısından önemine değinerek, Uzman Psikolog Tuba Doğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu tabak hediye ederek teşekkür etti.  
Nevşehir "İntiharı Önleme İl Eylem Planı" kapsamında, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Psikolog Tuba Doğan Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda görev yapan 75 kurum çalışanı katılımıyla "İntiharı Tanıma ve Önleme" konusunda eğitim semineri verildi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir "İntiharı Önleme İl Eylem Planı" kapsamında, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Psikolog Tuba Doğan Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda görev yapan 75 kurum çalışanı katılımıyla "İntiharı Tanıma ve Önleme" konusunda eğitim semineri verildi.

 

Seminerde İntihara sürükleyen sebepler ve alınabilecek önlemler, İntiharı önlemede kendinize ve başkasına nasıl yardım edilebilir, konuları ele alındı.
Uzman Psikolog Tuba Doğan; tutuklu ve hükümlülerin toplumda yüksek intihar riski oluşturan grup olduğunu, Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde kalanların topluma göre daha yüksek intihar riski bulunduğunu, İntihar riski olanların aileleriyle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini, intihar riski olanların psikiyatriye yönlendirilmeli ve çok ciddiye alınması gerektiğini, risk faktörlerinin kontrol altına alınması ve bireye sosyal desteğin sunulması durumunda intihara yönelik davranışların önlenebileceği belirtti.

 

Eğitim semineri sonunda, Kurum Müdürü Kağan Gençer hükümlü/tutuklu ve kurum çalışanlarının karşılıklı iletişim konularında geliştirilmesine yönelik seminerlerin kendimizi geliştirmemiz ve sağlıklı iletişim kurma acısından önemine değinerek, Uzman Psikolog Tuba Doğan'a günün anısına isminin yazılı olduğu tabak hediye ederek teşekkür etti.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.