Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz ‘’ Baykal’ın Bakanlık Kabul Etmemesi Olağan Dışı Değil’’

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2015 - 17:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz ‘’ Baykal’ın Bakanlık Kabul Etmemesi Olağan Dışı Değil’’

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz CHP Nevşehir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın teklifi kabul etmemesi konusunda bizlerin söyleyeceği pek fazla bir şey yok. Sonuçta Türkiye’nin ihtiyacının bir seçim hükümeti olmayıp bir çözüm hükümetine ihtiyacı olduğunu ısrarla anlattık. Ancak peşin bir karar içerisinde Türkiye’nin zamanını boşa harcayan bir tutum ile AKP koalisyon görüşmelerinde bir samimiyetsizlik gösterdi. Özellikle Cumhurbaşkanının verdiği talimata uygun bir şekilde ülkeyi ihtiyacımız olmadığı bir şekilde seçime götürüyoruz. İhtiyacımız olan bir çözüm hükümetinin dışında bir seçim hükümetinin içerisinde olmayacağımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu bağlamda partimizde bakanlık teklifi yapılan içlerinde eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın da bulunduğu arkadaşlarımız hepsi de partimizin bu düşüncesine uygun şekilde gelen teklifleri reddettiler. Yani arkadaşlarımızın bakanlık kabul etmemesi olağan dışı bir durum değil’’ diye konuştu. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ayrıca HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bakanlık teklifini kabul etmemesi konusunda da açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘’HDP daha önce yaptığı açıklama ile hükümette yer almak istediğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bizlerde böyle bir reddetme olayını tabi ki şaşırtıcı buluyoruz’’ dedi.   

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz CHP Nevşehir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın teklifi kabul etmemesi konusunda bizlerin söyleyeceği pek fazla bir şey yok. Sonuçta Türkiye’nin ihtiyacının bir seçim hükümeti olmayıp bir çözüm hükümetine ihtiyacı olduğunu ısrarla anlattık. Ancak peşin bir karar içerisinde Türkiye’nin zamanını boşa harcayan bir tutum ile AKP koalisyon görüşmelerinde bir samimiyetsizlik gösterdi. Özellikle Cumhurbaşkanının verdiği talimata uygun bir şekilde ülkeyi ihtiyacımız olmadığı bir şekilde seçime götürüyoruz. İhtiyacımız olan bir çözüm hükümetinin dışında bir seçim hükümetinin içerisinde olmayacağımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu bağlamda partimizde bakanlık teklifi yapılan içlerinde eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın da bulunduğu arkadaşlarımız hepsi de partimizin bu düşüncesine uygun şekilde gelen teklifleri reddettiler. Yani arkadaşlarımızın bakanlık kabul etmemesi olağan dışı bir durum değil’’ diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ayrıca HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bakanlık teklifini kabul etmemesi konusunda da açıklamada bulundu. Yılmaz, ‘’HDP daha önce yaptığı açıklama ile hükümette yer almak istediğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bizlerde böyle bir reddetme olayını tabi ki şaşırtıcı buluyoruz’’ dedi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.