Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP heyeti Türk Eğitim Sen'i ziyaret etti

SİYASET 26.01.2019 - 20:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP heyeti Türk Eğitim Sen'i ziyaret etti

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakıroğlu ve İl Başkanı Kamil Gülmez İl Yönetim Kurulu ile Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesini ziyaret etti.
  Ziyarette Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Türkiye’de ve Nevşehir’de eğitimin genel sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu. 3600 ek göstergede hala somut adımlar atılamadı. Eğitimcilere yönelik şiddet giderek artmaktadır. Okullarımızda Değerler eğitimi adı altında çeşitli cemaat ve vakıfların yaptığı çalışmalar eğitimcinin moralini bozmakta ve eğitim öğretim motivasyonunu düşürmektedir. Atamalarda Liyakat esaslı ve ÖSYM’nin yapacağı yazılı sınava dayalı atamaların yapılması gerekmektedir. Bazı sendikaların hormonsal büyümesi eğitim emekçilerinin sendikalara karşı olumsuz bir bakış açısına sahip olmasına neden olmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşları yani sendikalar işverenin saha sorumlusu olarak çalışırsa bunun adı dernek olur, vakıf olur. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir sendika olarak sorunlarımıza çözüm aramaktayız. Bunu yaparken de Türk Milli kimliğimize, Milli birlik ve beraberliğimize, değerlerimize büyük önem vermekteyiz Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için tüm siyasi partilere iş düşmektedir. Bu anlamda ana muhalefet partisi CHP’nin de eğitim politikalarındaki yanlışlıkların düzeltilmesi için hükümeti uyarma görevi bulunmaktadır. Eğitimdeki sıkıntı sadece Türk Eğitim Sen’in dile getirdiği bir problem olmamalıdır. Eğitimde ilerleme kaydedilemediğini ülkeyi yöneten AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı da dile getirmektedir. Dolayısıyla bizim istediğimiz milli politikalar üretilerek MEB’in birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkartılmasıdır” dedi. Bakırlıoğlu ise ziyaretlerim kapsamında şunu gördüm Batı’dan iç Anadolu’ya doğru gelirken bir korku imparatorluğunun oluştuğunu üzülerek gözlemledim. Ekonomi kötü durumdadır. Türkiye ekonomik bir krizle baş başadır. Türk Milleti emperyalizme karşı mücadele verdi. Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıktı. Kazanımlarımızı kaybetmemek için eğitimcilere büyük işler düşmektedir. Eğitiminde iyiye gitmediği hususunda aynı fikirdeyiz. Sizlerin sendikal mücadelesi ve verdiğiniz bu bilgiler bizler için kıymetlidir. Nazik kabulünüz ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederiz. Dedi. CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin Atatürk’e hakaret eden Kurtuluş savaşına "Uyduruk Zafer" diyen şahsa karşı açtığı davadan dolayı teşekkür ederim” dedi.   TES. Şube Başkanı Tayfur Urgenç; CHP Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu’na, CHP Nevşehir İl Başkanı ve yönetimine nazik ziyaretlerinden ve eğitimcilerinin dertleri ile dertlendikleri için teşekkür etti.
CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakıroğlu ve İl Başkanı Kamil Gülmez İl Yönetim Kurulu ile Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesini ziyaret etti.

 

Ziyarette Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Türkiye’de ve Nevşehir’de eğitimin genel sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu. 3600 ek göstergede hala somut adımlar atılamadı. Eğitimcilere yönelik şiddet giderek artmaktadır. Okullarımızda Değerler eğitimi adı altında çeşitli cemaat ve vakıfların yaptığı çalışmalar eğitimcinin moralini bozmakta ve eğitim öğretim motivasyonunu düşürmektedir. Atamalarda Liyakat esaslı ve ÖSYM’nin yapacağı yazılı sınava dayalı atamaların yapılması gerekmektedir. Bazı sendikaların hormonsal büyümesi eğitim emekçilerinin sendikalara karşı olumsuz bir bakış açısına sahip olmasına neden olmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşları yani sendikalar işverenin saha sorumlusu olarak çalışırsa bunun adı dernek olur, vakıf olur. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir sendika olarak sorunlarımıza çözüm aramaktayız. Bunu yaparken de Türk Milli kimliğimize, Milli birlik ve beraberliğimize, değerlerimize büyük önem vermekteyiz Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için tüm siyasi partilere iş düşmektedir. Bu anlamda ana muhalefet partisi CHP’nin de eğitim politikalarındaki yanlışlıkların düzeltilmesi için hükümeti uyarma görevi bulunmaktadır. Eğitimdeki sıkıntı sadece Türk Eğitim Sen’in dile getirdiği bir problem olmamalıdır. Eğitimde ilerleme kaydedilemediğini ülkeyi yöneten AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı da dile getirmektedir. Dolayısıyla bizim istediğimiz milli politikalar üretilerek MEB’in birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkartılmasıdır” dedi.

Bakırlıoğlu ise ziyaretlerim kapsamında şunu gördüm Batı’dan iç Anadolu’ya doğru gelirken bir korku imparatorluğunun oluştuğunu üzülerek gözlemledim. Ekonomi kötü durumdadır. Türkiye ekonomik bir krizle baş başadır. Türk Milleti emperyalizme karşı mücadele verdi. Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıktı. Kazanımlarımızı kaybetmemek için eğitimcilere büyük işler düşmektedir. Eğitiminde iyiye gitmediği hususunda aynı fikirdeyiz. Sizlerin sendikal mücadelesi ve verdiğiniz bu bilgiler bizler için kıymetlidir. Nazik kabulünüz ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederiz. Dedi. CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin Atatürk’e hakaret eden Kurtuluş savaşına "Uyduruk Zafer" diyen şahsa karşı açtığı davadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

TES. Şube Başkanı Tayfur Urgenç; CHP Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu’na, CHP Nevşehir İl Başkanı ve yönetimine nazik ziyaretlerinden ve eğitimcilerinin dertleri ile dertlendikleri için teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.