Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP İL BAŞKANI GÖKTAŞ ʹʹAK PARTİ EĞİTİME DARBE VURUYORʹʹ

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2013 - 13:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP İL BAŞKANI GÖKTAŞ ʹʹAK PARTİ EĞİTİME DARBE VURUYORʹʹ

CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti. Sevgili arkadaşlar AKP hükümetinin kararsız,hiçbir ülkede olmayan eğitim alanındaki belki de yüzüncü değişiklik dershanelerin yılbaşından sonra kapatılacağına dair kararıdır.Ülkemizde fırsat eşitliği sağlamadan ve bölgeler,hatta yan yana bulunan  okullar arasında eğitim kalitesi farklılığı giderilmeden  dershanelerin kapatılma çalışmaları fakir ailelerin çocuklarının ucuz ve kolay ek eğitim alma ve üniversite sınavlarında başarılı olma şansını ortadan kaldırmaktadır. AKP hükümeti özel ve paralı okulları teşvik ederek zengin çocuklarının kaliteli hizmet alımını kolaylaştırmıştır.hatta bu çocuklar özel öğretmenlerden ders alarak diğerleriyle arasında ki farkı daha da artırmıştır.Yoksul işçilerin ve köylülerin çocukları özel öğretmenlerden ders almaya bütçeleri uygun olmayacağına göre,tek seçenek olan dershaneye gitme hakkı da ortadan kaldırılarak,üniversite sınavlarındaki tüm başarıları tesadüflere bırakılmaktadır.Buda zengin çocuklarına büyük bir avantaj sağlamaktadır.AKP hükümetinin daha önce 4x4 sistemiyle çökerttiği eğitime son darbede dershanelerin kapatılması olacaktır ki bu tercihler hem ideolojik hemde zenginden yana sınıfsal bir tercihtir. Ülkemizin gerçek ihtiyaçlarını karşılamadan uzak ve zarar veren bu düzenlemelerin derhal kaldırılarak eğitim sistemimizin ülkemizin ve sanayimizin gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemelerin getirilmesini istemek zorunda kaldık.Bu durumu halkımızın dikkatine sunmaktayız.

CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

Sevgili arkadaşlar AKP hükümetinin kararsız,hiçbir ülkede olmayan eğitim alanındaki belki de yüzüncü değişiklik dershanelerin yılbaşından sonra kapatılacağına dair kararıdır.Ülkemizde fırsat eşitliği sağlamadan ve bölgeler,hatta yan yana bulunan  okullar arasında eğitim kalitesi farklılığı giderilmeden  dershanelerin kapatılma çalışmaları fakir ailelerin çocuklarının ucuz ve kolay ek eğitim alma ve üniversite sınavlarında başarılı olma şansını ortadan kaldırmaktadır.

AKP hükümeti özel ve paralı okulları teşvik ederek zengin çocuklarının kaliteli hizmet alımını kolaylaştırmıştır.hatta bu çocuklar özel öğretmenlerden ders alarak diğerleriyle arasında ki farkı daha da artırmıştır.Yoksul işçilerin ve köylülerin çocukları özel öğretmenlerden ders almaya bütçeleri uygun olmayacağına göre,tek seçenek olan dershaneye gitme hakkı da ortadan kaldırılarak,üniversite sınavlarındaki tüm başarıları tesadüflere bırakılmaktadır.Buda zengin çocuklarına büyük bir avantaj sağlamaktadır.AKP hükümetinin daha önce 4x4 sistemiyle çökerttiği eğitime son darbede dershanelerin kapatılması olacaktır ki bu tercihler hem ideolojik hemde zenginden yana sınıfsal bir tercihtir.

Ülkemizin gerçek ihtiyaçlarını karşılamadan uzak ve zarar veren bu düzenlemelerin derhal kaldırılarak eğitim sistemimizin ülkemizin ve sanayimizin gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemelerin getirilmesini istemek zorunda kaldık.Bu durumu halkımızın dikkatine sunmaktayız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.