Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP İl Başkanı Gülmez ve Milletvekili Sarıaslan, Basın Toplantısı Düzenledi

SİYASET 11.09.2018 - 18:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP İl Başkanı Gülmez ve Milletvekili Sarıaslan, Basın Toplantısı Düzenledi

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Kızılırmak’ta yaşanan kirliliği meclis gündemine taşıyacağını söyledi.
  CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ve teşkilat üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.   Nevşehir’in sorunları ve çözüm önerileri hakkında STK’larla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Sarıaslan, Nevşehir’in her türlü sorununa çözüm aradıklarını söyledi.   Sarıaslan, “Avanos’tan geçen Kızılırmak konusunda çalışmalarımızı yaptık. Vatandaşlar da teşekkürlerini iletti. Ama yetkililer tarafından hiçbir çalışma yapılmadı. Orada yaşayan canlı türleri tehlikede. Benim amacım üzüm yemek. Herhangi bir çalışma yapılmaz ise konuyu meclise taşıyacağım” dedi.   Üretimin azaldığını kaydeden Sarıaslan, “Türkiye zor bir durumda. Dolar ve avrodaki artış her şeye yansıdı. Çiftçilerle görüştüm. Geçen sene bin 400 liraya aldıkları gübre şimdi 3 bin 600 lira olmuş. Fakat buğdayın fiyatı geçen seneki fiyatla aynı. Bir kilo buğday veriyorsunuz, bir bardak çay içebiliyorsunuz. Çiftçi bu sene ekmeyi düşünmüyor. Ekim olmazsa yurtdışından ithal etmek zorundayız. İthal edersek dolar ödemek zorundayız. Dolar ödediğimiz zaman da fırınlardaki ekmek fiyatları, un fiyatları artacak” diye konuştu.   Sarıaslan, şöyle devam etti: “Ben tüm vatandaşlarla görüşüyorum. Bana söyledikleri yatırım yapılmadığı. 15 yıldır bir çevre yolu yapılacak. Her sene söz veriyorlar ama maalesef çevreyolu ile ilgili hiçbir çalışma yok. Yetkililere sesleniyorum bu konuda benim desteğim gerekiyorsa her türlü desteği vermeye hazırım. Nevşehir için ne gerekiyorsa ben hazırım. 15-20 yıldır devlet tarafından Nevşehir’e yapılan bir yatırım görmedim ben. Hiç bir yatırım yok. Rakı fabrikası vardı özelleştirildi. Taskobirlik vardı ne olduğu belli olmadı. Zamanında ciddi yatırımlar yapılmış ama şimdi bomboş duruyor. Bunların ekonomiye kazandırılması lazım. Türkiye, Türkiye’deki varlıklarını değerlendirerek zengin olmak yerine tam tersine dışarıdan borç para getiriyor.”   Sarıaslan, hükümetin politikalarını da eleştirerek partisinin çözüm önerilerini sundu
CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Kızılırmak’ta yaşanan kirliliği meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

 

CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ve teşkilat üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.

 

Nevşehir’in sorunları ve çözüm önerileri hakkında STK’larla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını aktaran Sarıaslan, Nevşehir’in her türlü sorununa çözüm aradıklarını söyledi.

 

Sarıaslan, “Avanos’tan geçen Kızılırmak konusunda çalışmalarımızı yaptık. Vatandaşlar da teşekkürlerini iletti. Ama yetkililer tarafından hiçbir çalışma yapılmadı. Orada yaşayan canlı türleri tehlikede. Benim amacım üzüm yemek. Herhangi bir çalışma yapılmaz ise konuyu meclise taşıyacağım” dedi.

 

Üretimin azaldığını kaydeden Sarıaslan, “Türkiye zor bir durumda. Dolar ve avrodaki artış her şeye yansıdı. Çiftçilerle görüştüm. Geçen sene bin 400 liraya aldıkları gübre şimdi 3 bin 600 lira olmuş. Fakat buğdayın fiyatı geçen seneki fiyatla aynı. Bir kilo buğday veriyorsunuz, bir bardak çay içebiliyorsunuz. Çiftçi bu sene ekmeyi düşünmüyor. Ekim olmazsa yurtdışından ithal etmek zorundayız. İthal edersek dolar ödemek zorundayız. Dolar ödediğimiz zaman da fırınlardaki ekmek fiyatları, un fiyatları artacak” diye konuştu.

 

Sarıaslan, şöyle devam etti: “Ben tüm vatandaşlarla görüşüyorum. Bana söyledikleri yatırım yapılmadığı. 15 yıldır bir çevre yolu yapılacak. Her sene söz veriyorlar ama maalesef çevreyolu ile ilgili hiçbir çalışma yok. Yetkililere sesleniyorum bu konuda benim desteğim gerekiyorsa her türlü desteği vermeye hazırım. Nevşehir için ne gerekiyorsa ben hazırım. 15-20 yıldır devlet tarafından Nevşehir’e yapılan bir yatırım görmedim ben. Hiç bir yatırım yok. Rakı fabrikası vardı özelleştirildi. Taskobirlik vardı ne olduğu belli olmadı. Zamanında ciddi yatırımlar yapılmış ama şimdi bomboş duruyor. Bunların ekonomiye kazandırılması lazım. Türkiye, Türkiye’deki varlıklarını değerlendirerek zengin olmak yerine tam tersine dışarıdan borç para getiriyor.”

 

Sarıaslan, hükümetin politikalarını da eleştirerek partisinin çözüm önerilerini sundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.