Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çiftçi, 'Alt yapıdaki sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz'

İLÇELER 11.06.2020 - 15:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çiftçi, 'Alt yapıdaki sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz'

Gülşehir’i milyonlarca borca sokarak yaptırılan alt yapı, kısa sürede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlara keşke hiç yapılmasaydı dedirtiyor.
  Gülşehir’i milyonlarca borca sokarak yaptırılan alt yapı, kısa sürede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlara keşke hiç yapılmasaydı dedirtiyor.   Gülşehir de alt yapının yeni değişmiş olmasına rağmen, su kesintileri ve bölgesel su sorunları vatandaşların tepkisine neden oluyor. İller Bankası projesi ile hayata geçirilen içme suyu ve kanalizasyon hattı,  oldubitti mantığına göre,  teknik konuların üstü çizilerek ve hiçbir denetim yapılmadan tamamlanıp Gülşehir’in Elli yıllık alt yapı sorunu bittiği iddia edilmişti. Ancak yaşanan sorunlar, projenin masada çizilip, yeterli teknik ekip ve donanıma sahip olmayan kişilerle imzalandığını gösteriyor.  Yeni nesil teknoloji ile yapılan, ancak eskisinden daha çok arıza veren su deposu, birçok konutun su ihtiyacını karşılamıyor. Boruların yetersiz ölçüde kullanıldığı belirlenen hattın,  ilçe genelinde sıkıntılar yaşattığı ve bu sorunların çözümü için yeni maliyetlerin ortaya çıktığını belirten Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, alt yapının her anlamda fiyasko olduğunu, harcanan paranın heba edildiğini belirtti.   Aynı hataların üst yapıda da yaşandığını belirten Başkan Çiftci, parsel bacaları ve rögar kapaklarının yolun kodu alınmadan yapıldığını belirterek yeni yaptıkları yollarda bunu düzeltirken, bir yandan da daha önceki dönemde yapılan yollarda rögar kapağı ve parsel bacalarını yol seviyesinde düzelttiklerini, yağmur giderleri yaptıklarını ve mazgalları kompozit ızgara ile yenilediklerini dile getirdi. Yaşanan bunca olumsuzlukların kendileri için mazeret olmayacağını belirten Belediye Başkanı Fatih Çiftci, ‘’ Biz Gülşehir için yapılacak alt yapı projesini gördüğümüz ilk gün, eksik ve hataları dile getirip, bu şekilde yapılacak alt yapının Gülşehir’e fayda sağlamayacağını söylemiştik. Bizler bunu dışarıdan görüp anlayabilmişken, ne hikmetse görev başındakiler anlayamadı. Şimdi gelinen noktada bunca emeğin, harcanan milyonların ve Gülşehirli hemşerilerimizin çektiği sıkıntıların boşa olduğunu görüyoruz.  Defaatle uyarılarda bulunmamıza rağmen bildiklerini okuyup, müteahhit firmanın istediği gibi yapılan alt yapı değil Elli yılı, daha ilk yılında çökmeye başladı.   Biz yaşanan bunca olumsuzlukları mazeret olarak görmüyoruz. Çünkü biz bu şehrin çocuğuyuz. Hiçbir vatandaşımızın bu olumsuzluklardan etkilenmemesi için tüm sorunları bıkmadan, usanmadan, aşkla çözüme kavuşturuyor, bu şehri yeniden imar ediyoruz.’’ Dedi.   Başkan Çiftci, su depolarında sıkça yaşanan arızanın giderildiğini ve yeni hat ile depolar arası bağlantı kurduklarını belirterek, su sıkıntısı çeken bir mahallenin diğer depodan takviye yapılabileceğini belitti. Pınarbaşı mevkiinde bulunan su toplama alanında da incelemelerde bulunan Başkan Çiftci, drenaj hattının yenilenmesi ve ilaveler yapılarak kaçak suyun toplanması yönünde talimatlar verdi.                                                                                  
Gülşehir’i milyonlarca borca sokarak yaptırılan alt yapı, kısa sürede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlara keşke hiç yapılmasaydı dedirtiyor.

 

Gülşehir’i milyonlarca borca sokarak yaptırılan alt yapı, kısa sürede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlara keşke hiç yapılmasaydı dedirtiyor.

 

Gülşehir de alt yapının yeni değişmiş olmasına rağmen, su kesintileri ve bölgesel su sorunları vatandaşların tepkisine neden oluyor. İller Bankası projesi ile hayata geçirilen içme suyu ve kanalizasyon hattı,  oldubitti mantığına göre,  teknik konuların üstü çizilerek ve hiçbir denetim yapılmadan tamamlanıp Gülşehir’in Elli yıllık alt yapı sorunu bittiği iddia edilmişti. Ancak yaşanan sorunlar, projenin masada çizilip, yeterli teknik ekip ve donanıma sahip olmayan kişilerle imzalandığını gösteriyor.  Yeni nesil teknoloji ile yapılan, ancak eskisinden daha çok arıza veren su deposu, birçok konutun su ihtiyacını karşılamıyor. Boruların yetersiz ölçüde kullanıldığı belirlenen hattın,  ilçe genelinde sıkıntılar yaşattığı ve bu sorunların çözümü için yeni maliyetlerin ortaya çıktığını belirten Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, alt yapının her anlamda fiyasko olduğunu, harcanan paranın heba edildiğini belirtti.

 

Aynı hataların üst yapıda da yaşandığını belirten Başkan Çiftci, parsel bacaları ve rögar kapaklarının yolun kodu alınmadan yapıldığını belirterek yeni yaptıkları yollarda bunu düzeltirken, bir yandan da daha önceki dönemde yapılan yollarda rögar kapağı ve parsel bacalarını yol seviyesinde düzelttiklerini, yağmur giderleri yaptıklarını ve mazgalları kompozit ızgara ile yenilediklerini dile getirdi. Yaşanan bunca olumsuzlukların kendileri için mazeret olmayacağını belirten Belediye Başkanı Fatih Çiftci, ‘’ Biz Gülşehir için yapılacak alt yapı projesini gördüğümüz ilk gün, eksik ve hataları dile getirip, bu şekilde yapılacak alt yapının Gülşehir’e fayda sağlamayacağını söylemiştik. Bizler bunu dışarıdan görüp anlayabilmişken, ne hikmetse görev başındakiler anlayamadı. Şimdi gelinen noktada bunca emeğin, harcanan milyonların ve Gülşehirli hemşerilerimizin çektiği sıkıntıların boşa olduğunu görüyoruz.  Defaatle uyarılarda bulunmamıza rağmen bildiklerini okuyup, müteahhit firmanın istediği gibi yapılan alt yapı değil Elli yılı, daha ilk yılında çökmeye başladı.

 

Biz yaşanan bunca olumsuzlukları mazeret olarak görmüyoruz. Çünkü biz bu şehrin çocuğuyuz. Hiçbir vatandaşımızın bu olumsuzluklardan etkilenmemesi için tüm sorunları bıkmadan, usanmadan, aşkla çözüme kavuşturuyor, bu şehri yeniden imar ediyoruz.’’ Dedi.

 

Başkan Çiftci, su depolarında sıkça yaşanan arızanın giderildiğini ve yeni hat ile depolar arası bağlantı kurduklarını belirterek, su sıkıntısı çeken bir mahallenin diğer depodan takviye yapılabileceğini belitti. Pınarbaşı mevkiinde bulunan su toplama alanında da incelemelerde bulunan Başkan Çiftci, drenaj hattının yenilenmesi ve ilaveler yapılarak kaçak suyun toplanması yönünde talimatlar verdi.

                                                                                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.