MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

"Çocuklar, Uzaya KOP'uyor." projesi mali destek almaya hak kazandı

EĞİTİM 11.06.2021 - 10:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

"Çocuklar, Uzaya KOP'uyor." projesi mali destek almaya hak kazandı

  NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticisi Samet Oğuz koordinatörlüğünde Gülşehir Şehit Ali Rıza Güneş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçükköylü ile Alparslan Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Ayla Tamaç tarafından hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Astronomi Kütüphanesi kurulmasını hedefleyen "Çocuklar Uzaya KOP'uyor." adlı projesi; 2021 KOP Okuyor Programı'ndan destek almaya hak kazandı.     Projenin amacı ve hedefleri: Gülşehir ilçesinde bulunan tüm kademedeki öğrencilerin astronomiye, uzaya olan ilgilerini artırmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, hayal dünyalarını yapacakları etkinliklerle renklendirmek son olarak orijinal fikirler ortaya koymalarını sağlamak amacıyla Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan 50 m2lik boş bulunan bir sınıfa astronomi, uzay ve havacılık atölyesi kurarak öğrenciler desteklenecek. Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu Milli Uzay Programı'nın hedefleri doğrultusunda uzay ile ilgilenen,astronomi üzerine araştırmalar yapabilecek öğrencileri tespit edip gerekli yönlendirmeyi yapmak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla ilgili öğrencilere bu alan ile ilgili kurslar açmak suretiyle eğitimler vermek, öğrencileri de bu programın hedefleri çerçevesinde çalışan bireyler olmaları için küçük yaştan itibaren yetiştirebilmek. Atölye bünyesinde bulunan araç ve gereçleri kullanarak "Kendi Teleskopumu Tasarlıyorum, Yıldız Gözlem Günleri, Kendi Uzay Gemimi Yapıyorum, Gezegenleri Tanıyorum, Yıldızları Topluyorum" vb. faaliyetler düzenlenecek. 

 

NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticisi Samet Oğuz koordinatörlüğünde Gülşehir Şehit Ali Rıza Güneş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Küçükköylü ile Alparslan Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Ayla Tamaç tarafından hazırlanan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Astronomi Kütüphanesi kurulmasını hedefleyen "Çocuklar Uzaya KOP'uyor." adlı projesi; 2021 KOP Okuyor Programı'ndan destek almaya hak kazandı.  

 

Projenin amacı ve hedefleri: Gülşehir ilçesinde bulunan tüm kademedeki öğrencilerin astronomiye, uzaya olan ilgilerini artırmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, hayal dünyalarını yapacakları etkinliklerle renklendirmek son olarak orijinal fikirler ortaya koymalarını sağlamak amacıyla Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan 50 m2lik boş bulunan bir sınıfa astronomi, uzay ve havacılık atölyesi kurarak öğrenciler desteklenecek. Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu Milli Uzay Programı'nın hedefleri doğrultusunda uzay ile ilgilenen,astronomi üzerine araştırmalar yapabilecek öğrencileri tespit edip gerekli yönlendirmeyi yapmak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla ilgili öğrencilere bu alan ile ilgili kurslar açmak suretiyle eğitimler vermek, öğrencileri de bu programın hedefleri çerçevesinde çalışan bireyler olmaları için küçük yaştan itibaren yetiştirebilmek. Atölye bünyesinde bulunan araç ve gereçleri kullanarak "Kendi Teleskopumu Tasarlıyorum, Yıldız Gözlem Günleri, Kendi Uzay Gemimi Yapıyorum, Gezegenleri Tanıyorum, Yıldızları Topluyorum" vb. faaliyetler düzenlenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.