MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cuma namazının kılınacağı bahçeler ve açık alanlar dezenfekte edildi

NEVŞEHİR 29.05.2020 - 10:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Cuma namazının kılınacağı bahçeler ve açık alanlar dezenfekte edildi

Nevşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı kılınacak camilerin avlu ve bahçeleri ile ve diğer açık alanlarda dezenfekte çalışması yaptı.
  Nevşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı kılınacak camilerin avlu ve bahçeleri ile ve diğer açık alanlarda dezenfekte çalışması yaptı.   Nevşehir’de, koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydan fazla süredir kapalı olan camiler, normalleşme süreci kapsamında bugünden itibaren sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden ibadete açılıyor.   Uzun bir aradan sonra sosyal mesafe kurallarının uygulanarak cuma namazının kılınacağı camilerin avlu ve bahçeleri ile diğer açık alanlarda Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.   Dezenfektanlı yüzey temizleyicileri ve basınçlı yıkama araçları ile temizlenen alanlarda belediye ekiplerince titiz bir dezenfeksiyon çalışması yapıldı.   HERKES KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK                     Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: - Camilerde abdest alınmayacak, evde abdest alınıp gelinecek (şadırvan, abdest alma yerleri kapalı olacak). - Maskesiz camiye girilmeyecek. - Herkes kendi seccadesini getirecek. - Camilerde belirlenen mesafelerde saf tutulacak. - Namaz çıkışlarında kesinlikle tokalaşma olmayacak. - Cuma namazı caminin bahçesinde kılınacak, camide kılınmayacak. - Öncelik cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek. - Öğlen-ikindi, cemaatle kılınacak diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak. - Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, hutbe okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak. - Camilerde ortak kullanıma açık olan rahle, tespih, ayakkabı çekeceği kullanılmayacak.      
Nevşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı kılınacak camilerin avlu ve bahçeleri ile ve diğer açık alanlarda dezenfekte çalışması yaptı.

 

Nevşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında cuma namazı kılınacak camilerin avlu ve bahçeleri ile ve diğer açık alanlarda dezenfekte çalışması yaptı.

 

Nevşehir’de, koronavirüs salgını nedeniyle 2 aydan fazla süredir kapalı olan camiler, normalleşme süreci kapsamında bugünden itibaren sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden ibadete açılıyor.

 

Uzun bir aradan sonra sosyal mesafe kurallarının uygulanarak cuma namazının kılınacağı camilerin avlu ve bahçeleri ile diğer açık alanlarda Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

 

Dezenfektanlı yüzey temizleyicileri ve basınçlı yıkama araçları ile temizlenen alanlarda belediye ekiplerince titiz bir dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

 

HERKES KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK                    

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

- Camilerde abdest alınmayacak, evde abdest alınıp gelinecek (şadırvan, abdest alma yerleri kapalı olacak).

- Maskesiz camiye girilmeyecek.

- Herkes kendi seccadesini getirecek.

- Camilerde belirlenen mesafelerde saf tutulacak.

- Namaz çıkışlarında kesinlikle tokalaşma olmayacak.

- Cuma namazı caminin bahçesinde kılınacak, camide kılınmayacak.

- Öncelik cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek.

- Öğlen-ikindi, cemaatle kılınacak diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak.

- Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, hutbe okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak.

- Camilerde ortak kullanıma açık olan rahle, tespih, ayakkabı çekeceği kullanılmayacak.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.