MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cumhurbaşkanı, Milletimiz Daha Çok Yüklenmeli !

SİYASET 09.12.2016 - 16:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Cumhurbaşkanı, Milletimiz Daha Çok Yüklenmeli !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda, "Halkıma gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ekonomi paketiyle ilgili şunları söyledi:   "Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum."   "DÖVİZ BOZDUR KAMPANYASINA MİLLETİMİZ DAHA DA YÜKLENMELİ"   Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda da şöyle konuştu: Özellikle geçen cumadan bu güne dövizden TL'ye geçişte atılan adımda halkıma milletim adına teşekkür ediyorum ama daha da yüklenmeliyiz. Dün Başbakanımız bununla ilgili bir açıklama yaptı. Devletimizde artık adımlarını TL ile atacaktır. Bir diğer önemli adımda Sayın Putin'le konuştuk. Biz yerli para ile aramızdaki ticareti gerçekleştirelim. Bizim Rusya ile aramızdaki ticaret hacmi bir ara 35 milyar dolara kadar çıkmıştı. bu ticaretin yerli paralarla yapılması ciddi anlamda rahatlama getirecektir. Bunu İran ile de konuştuk. Çin ile de görüştük. Onlar da buna çok olumlu baktı. Ticaret hacminin geniş olduğu yerlerde bu adımları atarsak kur baskısını ortadan kaldırmalıyız.   "FAİZ LOBİSİNE MİLLETİMİZ DESTEK VERMEMELİ"   Faiz konusuna değinmeden edemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz lobisine benim halkım, milletim artık prim vermemeli çünkü faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde... Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkının parası üzerinden, halkının mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor ve onunla da daha sonra övünüyor. Faiz lobisine milletimiz destek vermemeli. (Faiz) Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım" dedi.   ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ   Bir gazetecinin yeni anayasa paketi ile ilgili sorduğu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda sayın başkanlar, kendi aralarında da mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket, incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir. Biz de bu konudaki değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp ve bu işin nihai noktası 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' deyip, bunu götürmektir" şeklinde yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda, "Halkıma gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ekonomi paketiyle ilgili şunları söyledi:

 

"Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum."

 

"DÖVİZ BOZDUR KAMPANYASINA MİLLETİMİZ DAHA DA YÜKLENMELİ"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda da şöyle konuştu: Özellikle geçen cumadan bu güne dövizden TL'ye geçişte atılan adımda halkıma milletim adına teşekkür ediyorum ama daha da yüklenmeliyiz. Dün Başbakanımız bununla ilgili bir açıklama yaptı. Devletimizde artık adımlarını TL ile atacaktır. Bir diğer önemli adımda Sayın Putin'le konuştuk. Biz yerli para ile aramızdaki ticareti gerçekleştirelim. Bizim Rusya ile aramızdaki ticaret hacmi bir ara 35 milyar dolara kadar çıkmıştı. bu ticaretin yerli paralarla yapılması ciddi anlamda rahatlama getirecektir. Bunu İran ile de konuştuk. Çin ile de görüştük. Onlar da buna çok olumlu baktı. Ticaret hacminin geniş olduğu yerlerde bu adımları atarsak kur baskısını ortadan kaldırmalıyız.

 

"FAİZ LOBİSİNE MİLLETİMİZ DESTEK VERMEMELİ"

 

Faiz konusuna değinmeden edemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz lobisine benim halkım, milletim artık prim vermemeli çünkü faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde... Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkının parası üzerinden, halkının mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor ve onunla da daha sonra övünüyor. Faiz lobisine milletimiz destek vermemeli. (Faiz) Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım" dedi.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

 

Bir gazetecinin yeni anayasa paketi ile ilgili sorduğu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda sayın başkanlar, kendi aralarında da mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket, incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir. Biz de bu konudaki değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp ve bu işin nihai noktası 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' deyip, bunu götürmektir" şeklinde yanıt verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.