MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cumhurbaşkanı Söylüyor Nevşehir Tam Tersini Yapıyor

NEVŞEHİR 30.01.2017 - 16:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Cumhurbaşkanı Söylüyor Nevşehir Tam Tersini Yapıyor

Şehircilik Şurasında tarihi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dikey yapılaşmanın insan unsurunu göz ardı ettiğine vurgu yaptı.
Şehircilik Şurasında tarihi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dikey yapılaşmanın insan unsurunu göz ardı ettiğine vurgu yaptı.   Cumhurbaşkanı´nı dinleyenler arasında Nevşehir’den de Şehircilik Şurasına bir çok belediye yetkilisi katıldı. Nevşehir´in imar yapılaşmasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın söylediğinin aksi bir şekilde olduğu gözlemleniyor.   Çevre ve şehircilik şuarasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir ve mimari adına önemli mesajlar verdi. Adeta bir şehir kültürü dersi niteliğindeki konuşmasında Erdoğan şehirlerin yozlaşmasından tutun da şehir kimliğinin temel dinamikleri konusunda katılımcılara seslenerek meselenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.   Mimarlara plancılara seslenen Cumhurbaşkanı, dünyevi hırslarla şekillenen ruhu olmayan kimliği olmayan şehirler de yaşamanın insan üzerindeki etkilerine değindi. Doğu batı şehirleri arasındaki karakteristik farklarına değinen Erdoğan´ın ikinci dünya savaşı sonrası Türk şehirlerinin manevi ruhaniyet ini kaybetmesinin sebeplerini sıraladığı konuşmasında tarihi kimliğini kaybeden şehirlerin birbirine benzeyen mekanik şehirlere dönüştüğünü, bu olumsuzluğun giderilmesi konusunda bu şuradan önemli fikirlerin çıkacağını beklediğini ifade etti.     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çirkin binalarla beton yığıntılarıyla çevrili mimarinin teşekkül ettirildiği şehirlerden kurtulmamız gerektiğini söyledi.   İbni Haldun dan Yahya Kemal´e şehir ve ruhaniyet meselesi konusunda verdiği örneklerle miladi bir konuşma yapan Erdoğan´ın, Nevşehir gibi Kadim bir şehrin hazinesi esaret yaşayan kimliğine dokunuşlar olacak mı yoksa beton ve dikey mimarinin çirkinliği yine ranta dayalı imarlaşmanın ana düstur u mu olacak bu merakla bekleniyor.    Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, bu derin ve anlamlı mahiyeti de bir o kadar derin olan meseleye yaradılış gayesine de ölçüler koyan konuşması,Nevşehirli entelektüellerce takdir topladı.   Farabi´nin erdemli şehir faziletini felsefi yorumlamalarla yeniden hatırlatan Cumhurbaşkanının, bu görüşlerini aksine  Nevşehir  merkezinde o kadar dikey yapılara var ki çarşının en ortasındaki yapıdan tutun çevreyollarındaki binalara kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında belirttiği dikey yapılar hakkında vebalin kim yada kimler de olduğu, Kapadokya’daki şehir yöneticilerinin bu konuşmayı örnek alıp almayacağı merak ediliyor.  
Şehircilik Şurasında tarihi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dikey yapılaşmanın insan unsurunu göz ardı ettiğine vurgu yaptı.

Şehircilik Şurasında tarihi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dikey yapılaşmanın insan unsurunu göz ardı ettiğine vurgu yaptı.

 

Cumhurbaşkanı´nı dinleyenler arasında Nevşehir’den de Şehircilik Şurasına bir çok belediye yetkilisi katıldı. Nevşehir´in imar yapılaşmasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın söylediğinin aksi bir şekilde olduğu gözlemleniyor.

 

Çevre ve şehircilik şuarasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir ve mimari adına önemli mesajlar verdi. Adeta bir şehir kültürü dersi niteliğindeki konuşmasında Erdoğan şehirlerin yozlaşmasından tutun da şehir kimliğinin temel dinamikleri konusunda katılımcılara seslenerek meselenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Mimarlara plancılara seslenen Cumhurbaşkanı, dünyevi hırslarla şekillenen ruhu olmayan kimliği olmayan şehirler de yaşamanın insan üzerindeki etkilerine değindi. Doğu batı şehirleri arasındaki karakteristik farklarına değinen Erdoğan´ın ikinci dünya savaşı sonrası Türk şehirlerinin manevi ruhaniyet ini kaybetmesinin sebeplerini sıraladığı konuşmasında tarihi kimliğini kaybeden şehirlerin birbirine benzeyen mekanik şehirlere dönüştüğünü, bu olumsuzluğun giderilmesi konusunda bu şuradan önemli fikirlerin çıkacağını beklediğini ifade etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çirkin binalarla beton yığıntılarıyla çevrili mimarinin teşekkül ettirildiği şehirlerden kurtulmamız gerektiğini söyledi.

 

İbni Haldun dan Yahya Kemal´e şehir ve ruhaniyet meselesi konusunda verdiği örneklerle miladi bir konuşma yapan Erdoğan´ın, Nevşehir gibi Kadim bir şehrin hazinesi esaret yaşayan kimliğine dokunuşlar olacak mı yoksa beton ve dikey mimarinin çirkinliği yine ranta dayalı imarlaşmanın ana düstur u mu olacak bu merakla bekleniyor. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, bu derin ve anlamlı mahiyeti de bir o kadar derin olan meseleye yaradılış gayesine de ölçüler koyan konuşması,Nevşehirli entelektüellerce takdir topladı.

 

Farabi´nin erdemli şehir faziletini felsefi yorumlamalarla yeniden hatırlatan Cumhurbaşkanının, bu görüşlerini aksine  Nevşehir  merkezinde o kadar dikey yapılara var ki çarşının en ortasındaki yapıdan tutun çevreyollarındaki binalara kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında belirttiği dikey yapılar hakkında vebalin kim yada kimler de olduğu, Kapadokya’daki şehir yöneticilerinin bu konuşmayı örnek alıp almayacağı merak ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.