Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Damla Projesi Nevşehir’de

NEVŞEHİR 07.08.2016 - 13:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Damla Projesi Nevşehir’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi gönüllülük esaslı bir çalışmadır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi gönüllülük esaslı bir çalışmadır.       Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.       Gönüllülük Faaliyetlerimiz   * Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlılarımızı ziyaret,   * Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri,   * İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler,   * Köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği,   * İşitme/ Görme Engelliler Okulunu ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,   * Topladığımız kitaplar ile kütüphane kurulumu,   * Göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,   * Şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği,   * İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti,   * Fidan dikimi,   * Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri vb.       Program süresince ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcı gençlerimize katılım belgesi verilecektir. Damla projesinin 2016 yılı yedinci programı 05-9Ağustos 2016 tarihleri arasında kadın katılımcılara yönelik olarak Nevşehir'de gerçekleştirilecektir.       Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Gençlik Merkezlerince organize edilen Damla projesi kapsamında İlimizde gönüllü gençlerimiz 5 gün boyunca faaliyetlerde bulunacaklardır. Proje süresince ilimizde yapılacak faaliyetler şu şekildedir.       Alacaşar Köyünde Okul boyama, kütüphane düzenlemesi ve cami ziyareti . Ayrıca Köyde Çeşitli ziyaretlerde bulunulacaktır. Aile ziyaretleri , Çardak Köyünde Kur’an Kursu ziyareti , Cami temizliği, İnallı Köyünde Kur’an Kursu ziyareti, Köy mezarlığı ziyareti, Hacıbektaş ilçemizde bulunan Huzurevini ziyaret edilecektir.        
Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi gönüllülük esaslı bir çalışmadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla projesi gönüllülük esaslı bir çalışmadır.

 

 

 

Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiç bir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır.

 

 

 

Gönüllülük Faaliyetlerimiz

 

* Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlılarımızı ziyaret,

 

* Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretleri,

 

* İlkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler,

 

* Köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği,

 

* İşitme/ Görme Engelliler Okulunu ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,

 

* Topladığımız kitaplar ile kütüphane kurulumu,

 

* Göçmenlerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ve çocuklarla çeşitli aktiviteler,

 

* Şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği,

 

* İllerdeki manevi büyüklerin ziyareti,

 

* Fidan dikimi,

 

* Yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri vb.

 

 

 

Program süresince ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcı gençlerimize katılım belgesi verilecektir.

Damla projesinin 2016 yılı yedinci programı 05-9Ağustos 2016 tarihleri arasında kadın katılımcılara yönelik olarak Nevşehir'de gerçekleştirilecektir.

 

 

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Gençlik Merkezlerince organize edilen Damla projesi kapsamında İlimizde gönüllü gençlerimiz 5 gün boyunca faaliyetlerde bulunacaklardır. Proje süresince ilimizde yapılacak faaliyetler şu şekildedir.

 

 

 

Alacaşar Köyünde Okul boyama, kütüphane düzenlemesi ve cami ziyareti . Ayrıca Köyde Çeşitli ziyaretlerde bulunulacaktır. Aile ziyaretleri , Çardak Köyünde Kur’an Kursu ziyareti , Cami temizliği, İnallı Köyünde Kur’an Kursu ziyareti, Köy mezarlığı ziyareti, Hacıbektaş ilçemizde bulunan Huzurevini ziyaret edilecektir.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.