MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Darbe Girişiminde Adım Görünüyor Ne Yapmalıyım ?

NEVŞEHİR 04.08.2016 - 16:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Darbe Girişiminde Adım Görünüyor Ne Yapmalıyım ?

Birileri sizi telefon ile arayarak darbe girişiminde adınız bulunuyor diye sizden bir şeyler talep edebilir.
Emniyet Genel Müdürlüğü yeni dolandırıcılık yöntemi hakkında uyarılarda bulundu.       Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 'Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır.   Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmış, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker savcı gibi ünvanlar kullanmak suretiyle aradığı, "darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkartıldı, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var" gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları belirtilmiştir.   Ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek "olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir" veya "ikametinizde arama yapacağız" diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır' denildi.  
Birileri sizi telefon ile arayarak darbe girişiminde adınız bulunuyor diye sizden bir şeyler talep edebilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni dolandırıcılık yöntemi hakkında uyarılarda bulundu.

 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 'Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır.

 


Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmış, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker savcı gibi ünvanlar kullanmak suretiyle aradığı, "darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkartıldı, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var" gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları belirtilmiştir.

 


Ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek "olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir" veya "ikametinizde arama yapacağız" diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır' denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.