Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Defin Ruhsatını Artık Doktorlar Verecek

SAĞLIK 26.06.2016 - 13:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Defin Ruhsatını Artık Doktorlar Verecek

Halk Sağlığı Kurumu, sağlık çalışanlarının defin belgesi düzenlemesi konusundaki uygulamasından vazgeçti.
Halk Sağlığı Kurumu, sağlık çalışanlarının defin belgesi düzenlemesi konusundaki uygulamasından vazgeçti.      Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş imzasıyla yayınlanan genelge, Nevşehir ile birlikte 81 İl’de ilgili birimlere gönderildi.     Cenaze defin belgesi düzenleme işinin toplum sağlığı merkezlerindeki hekim dışı sağlık çalışanlarına yaptırılmak istenmesi üzerine Sağlık-Sen konuya itiraz etmiş ve Halk Sağlığı Kurumu ile görüşerek bu uygulamadan vazgeçilmesini istemişti.     Nevşehir'e ulaşan genelgede defin belgesi düzenleme işinin belediye hekiminin bulunduğu yerlerde belediye hekimleri, olmadığı yerlerde ise il genelindeki doktorlardan oluşturulacak havuzdaki doktorlar tarafından yerine getirileceğini açıkladı.     Nevşehir ile birlikte 81 İl’de, dâhil edilecek havuza il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğü bünyesindeki doktorların dâhil edileceğinin açıklandığı genelgede, il sağlık ve halk sağlığı müdür ve yardımcılarının buna dahil olmadığı ifade edildi. Genelgede düzenlemelerin ve lojistik hizmetlerinin halk sağlığı müdürlüklerince koordine edilmesi ve yerine getirilmesi isteniyor.     Danıştay’ın aile hekimlerinin defin ruhsatı verme görevi olmadığına karar vermesi üzerine bazı illerde bu görevin toplum sağlığı merkezindeki hekim dışı çalışanlarına yaptırılmak istenmesi üzerine Sağlık-Sen bu olaya tepki göstermiş ve bu uygulamadan vazgeçilmesini istemişti. Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, sendika ile yaptıkları görüşmede konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılarak defin ruhsatı verilmesi konusunun çalışanların görevi olmadığının açıklanacağını ifade etmişti. Yayınlanan bu genelge ile bu değişiklik hayata geçmiş oldu.   
Halk Sağlığı Kurumu, sağlık çalışanlarının defin belgesi düzenlemesi konusundaki uygulamasından vazgeçti.

Halk Sağlığı Kurumu, sağlık çalışanlarının defin belgesi düzenlemesi konusundaki uygulamasından vazgeçti. 

 

 

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş imzasıyla yayınlanan genelge, Nevşehir ile birlikte 81 İl’de ilgili birimlere gönderildi.

 

 

Cenaze defin belgesi düzenleme işinin toplum sağlığı merkezlerindeki hekim dışı sağlık çalışanlarına yaptırılmak istenmesi üzerine Sağlık-Sen konuya itiraz etmiş ve Halk Sağlığı Kurumu ile görüşerek bu uygulamadan vazgeçilmesini istemişti.

 

 

Nevşehir'e ulaşan genelgede defin belgesi düzenleme işinin belediye hekiminin bulunduğu yerlerde belediye hekimleri, olmadığı yerlerde ise il genelindeki doktorlardan oluşturulacak havuzdaki doktorlar tarafından yerine getirileceğini açıkladı.

 

 

Nevşehir ile birlikte 81 İl’de, dâhil edilecek havuza il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğü bünyesindeki doktorların dâhil edileceğinin açıklandığı genelgede, il sağlık ve halk sağlığı müdür ve yardımcılarının buna dahil olmadığı ifade edildi. Genelgede düzenlemelerin ve lojistik hizmetlerinin halk sağlığı müdürlüklerince koordine edilmesi ve yerine getirilmesi isteniyor.

 

 

Danıştay’ın aile hekimlerinin defin ruhsatı verme görevi olmadığına karar vermesi üzerine bazı illerde bu görevin toplum sağlığı merkezindeki hekim dışı çalışanlarına yaptırılmak istenmesi üzerine Sağlık-Sen bu olaya tepki göstermiş ve bu uygulamadan vazgeçilmesini istemişti. Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, sendika ile yaptıkları görüşmede konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılarak defin ruhsatı verilmesi konusunun çalışanların görevi olmadığının açıklanacağını ifade etmişti. Yayınlanan bu genelge ile bu değişiklik hayata geçmiş oldu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.