Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

​Defterdar Ercoşman’dan NTSO’ya Ziyaret

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2015 - 14:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

​Defterdar Ercoşman’dan NTSO’ya Ziyaret

Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Defterdar Hatice Ercoşman beraberinde Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun, Muhasebe Müdürü Hasan Çelik, Personel Müdürü Zeki Dursun, Milli Emlak Müdürü Ahmet Kurşun, Gelir Müdür Vekili Eşref Mutlu, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Muhsin Özkan ile NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karaca ve NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan’a Vergi Haftası etkinliklerini anlattı. Nevşehir’de mükelleflerle Defterdarlık arasında iletişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Defterdar Ercoşman, “ Mükelleflerimizle konuşarak bir sorun varsa bunu çözmek istiyoruz. Gelin konuşalım yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yapalım. Devletin bu konuda mevzuatına bakınca cebri takip yolları açık ancak biz bu yollar yerine mükelleflerin yararına olabilecek her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz” dedi. Defterdar Ercoşman, “ Nevşehir’in vergi tahsilatı konusunda 81 ilde 46. Sırada olduğunu belirterek, “ İl bazında tahsilatımız yüzde 71 oranında iken bu oran ilçelerle birlikte yüzde 73 lere ulaşıyor.” Şeklinde konuştu. NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli de Nevşehir Defterdarlığı’nın mükelleflere yönelik uygulamalarından iş dünyasının memnun olduğunu dile getirerek, “Defterdarlığımızın uygulamalarından memnunuz. Ancak vergisini zamanında ödeyen ve vergi rekortmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılmasını da istiyoruz. Üyelerimizin kredi kartları ile vergilerini ödeyebilmelerinin yanı sıra Vergi rekortmenlerimize yeşil pasaport uygulaması gibi bir çok özendirici uygulama bu alanda gerçekleştirilebilir.” Dedi.
Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Defterdar Hatice Ercoşman beraberinde Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Uygun, Muhasebe Müdürü Hasan Çelik, Personel Müdürü Zeki Dursun, Milli Emlak Müdürü Ahmet Kurşun, Gelir Müdür Vekili Eşref Mutlu, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Muhsin Özkan ile NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karaca ve NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan’a Vergi Haftası etkinliklerini anlattı.
Nevşehir’de mükelleflerle Defterdarlık arasında iletişimin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Defterdar Ercoşman, “ Mükelleflerimizle konuşarak bir sorun varsa bunu çözmek istiyoruz. Gelin konuşalım yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yapalım. Devletin bu konuda mevzuatına bakınca cebri takip yolları açık ancak biz bu yollar yerine mükelleflerin yararına olabilecek her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz” dedi.
Defterdar Ercoşman, “ Nevşehir’in vergi tahsilatı konusunda 81 ilde 46. Sırada olduğunu belirterek, “ İl bazında tahsilatımız yüzde 71 oranında iken bu oran ilçelerle birlikte yüzde 73 lere ulaşıyor.” Şeklinde konuştu.
NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli de Nevşehir Defterdarlığı’nın mükelleflere yönelik uygulamalarından iş dünyasının memnun olduğunu dile getirerek, “Defterdarlığımızın uygulamalarından memnunuz. Ancak vergisini zamanında ödeyen ve vergi rekortmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılmasını da istiyoruz. Üyelerimizin kredi kartları ile vergilerini ödeyebilmelerinin yanı sıra Vergi rekortmenlerimize yeşil pasaport uygulaması gibi bir çok özendirici uygulama bu alanda gerçekleştirilebilir.” Dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.