Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Demir’den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

GÜNCEL 02.12.2021 - 19:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Demir’den 3 Aralık Engelliler Günü mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
    “Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ilan edilen 3 Aralık 'Uluslararası Engelliler Günü' hoşgörü, sevgi ve saygıyla yaşamı birlikte kucaklamamız gerektiğini hatırlatan önemli bir gündür. Mutlu ve huzurlu bir toplum olabilmek için engelli bireylerimizi koşulsuz sevmeli, onların her zaman yanlarında olmalı ve bu konuda farkındalığı artırmalıyız. Onları hayatın her alanına dahil ederek desteklemeli ve sorunlarını çözmede yardımcı olmalıyız. Yaşamın hızlı akışı içerisinde onları unutmamalı, hayatı paylaşmak için engelin olmadığını fark etmeliyiz.   Ülkemizde engelli bireylerin yasal hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda oldukça artmıştır. Özel eğitim okullarımız ve rehabilitasyon merkezlerimizde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fiziksel, duygusal, akademik ve mesleki gelişimleri için büyük bir özveriyle eğitimler verilmektedir. Bakanlığımız özel gereksinimli öğrencilerimize ve ailelerine yönelik duygusal destek vermek, bilgilerini artırmak ve işlerini kolaylaştırmak için pek çok çalışma yürütmektedir. Etkileşimli dijital ve basılı kaynaklar, özel geliştirilmiş mobil uygulamalar, TRT EBA kanallarında özel gereksinimli öğrenciler için "özel eğitim kuşağı” bunlardan sadece birkaçıdır. Biz de Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel çocuklarımız ve aileleri için elimizden geleni yapmakta, onların her zaman yanlarında yer almaktayız. Engelli öğrencilerimizin kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik çalışmaların onların mutlu olmaları için önemli olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çaba göstermekteyiz.   Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle, her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışmalıyız.   3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalığın artmasına, engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Bu anlamlı günde herkesi engelli bireylerimiz konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Azimleriyle ve hayata tutunuşlarıyla bizlere örnek olan engelli öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, sabırları ve sevgileriyle yanlarında yer alan ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

“Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ilan edilen 3 Aralık 'Uluslararası Engelliler Günü' hoşgörü, sevgi ve saygıyla yaşamı birlikte kucaklamamız gerektiğini hatırlatan önemli bir gündür. Mutlu ve huzurlu bir toplum olabilmek için engelli bireylerimizi koşulsuz sevmeli, onların her zaman yanlarında olmalı ve bu konuda farkındalığı artırmalıyız. Onları hayatın her alanına dahil ederek desteklemeli ve sorunlarını çözmede yardımcı olmalıyız. Yaşamın hızlı akışı içerisinde onları unutmamalı, hayatı paylaşmak için engelin olmadığını fark etmeliyiz.

 

Ülkemizde engelli bireylerin yasal hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda oldukça artmıştır. Özel eğitim okullarımız ve rehabilitasyon merkezlerimizde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fiziksel, duygusal, akademik ve mesleki gelişimleri için büyük bir özveriyle eğitimler verilmektedir. Bakanlığımız özel gereksinimli öğrencilerimize ve ailelerine yönelik duygusal destek vermek, bilgilerini artırmak ve işlerini kolaylaştırmak için pek çok çalışma yürütmektedir. Etkileşimli dijital ve basılı kaynaklar, özel geliştirilmiş mobil uygulamalar, TRT EBA kanallarında özel gereksinimli öğrenciler için "özel eğitim kuşağı” bunlardan sadece birkaçıdır. Biz de Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel çocuklarımız ve aileleri için elimizden geleni yapmakta, onların her zaman yanlarında yer almaktayız. Engelli öğrencilerimizin kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik çalışmaların onların mutlu olmaları için önemli olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çaba göstermekteyiz.

 

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle, her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışmalıyız.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalığın artmasına, engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Bu anlamlı günde herkesi engelli bireylerimiz konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Azimleriyle ve hayata tutunuşlarıyla bizlere örnek olan engelli öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, sabırları ve sevgileriyle yanlarında yer alan ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.