MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Derin dondurucu da 3 ay taze kalabiliyor

GÜNCEL 25.01.2021 - 10:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Derin dondurucu da 3 ay taze kalabiliyor

Nevşehir’in bazı köylerinde haşlanarak un haline getirildikten sonra hamurun içerisine katılarak taş fırınlarda pişirilen 1 kg’lık ekmekler, 3 ay süre ile derin dondurucuda saklanarak tazeliğini yitirmeden sofralara ulaşıyor.
  NEVŞEHİR (MHA) Nevşehir’in bazı köylerinde haşlanarak un haline getirildikten sonra hamurun içerisine katılarak taş fırınlarda pişirilen 1 kg’lık ekmekler, 3 ay süre ile derin dondurucuda saklanarak tazeliğini yitirmeden sofralara ulaşıyor.    Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde de 3 er aylık dönemler halinde köyün ortak malları içerisinde bulunan taş fırınlarda pişirilen ekmekler evlere traktör römorkları ile taşınıyor.    Yıllardan beri Mazı köyündeki yaşayan herkesin evlerinin 3 aylık dönemi kapsayan ekmek ihtiyacını taş fırınları kullanarak karşılanıyor. köylüler 1 çuval unu hamur haline getirdikten hemen sonra, haşlanan patatesi un haline getirdikten sonra hamurun içine katmak suretiyle çöreğin pişim sonrasında uzun vadede yumuşaklığının sağlandığını söylediler.   
Nevşehir’in bazı köylerinde haşlanarak un haline getirildikten sonra hamurun içerisine katılarak taş fırınlarda pişirilen 1 kg’lık ekmekler, 3 ay süre ile derin dondurucuda saklanarak tazeliğini yitirmeden sofralara ulaşıyor.

 

NEVŞEHİR (MHA) Nevşehir’in bazı köylerinde haşlanarak un haline getirildikten sonra hamurun içerisine katılarak taş fırınlarda pişirilen 1 kg’lık ekmekler, 3 ay süre ile derin dondurucuda saklanarak tazeliğini yitirmeden sofralara ulaşıyor. 

 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde de 3 er aylık dönemler halinde köyün ortak malları içerisinde bulunan taş fırınlarda pişirilen ekmekler evlere traktör römorkları ile taşınıyor. 

 

Yıllardan beri Mazı köyündeki yaşayan herkesin evlerinin 3 aylık dönemi kapsayan ekmek ihtiyacını taş fırınları kullanarak karşılanıyor. köylüler 1 çuval unu hamur haline getirdikten hemen sonra, haşlanan patatesi un haline getirdikten sonra hamurun içine katmak suretiyle çöreğin pişim sonrasında uzun vadede yumuşaklığının sağlandığını söylediler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.