MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Derinkuyu’ya 126 konut yapılacak

GÜNCEL 14.12.2019 - 11:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Derinkuyu’ya 126 konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen konut müjdesinde Nevşehir’de şans Derinkuyu ilçesine güldü.
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün müjdesini verdiği dar gelirli aileler için 81 ilde yapılacak olan 10 bin sosyal konut projesinde Nevşehir’de şans Derinkuyu ilçesine güldü. Bu kapsamına Derinkuyu ilçesine 126 konut yapılacak.     “Aylık geliri 5 bin 500 Liradan düşük olanlar başvuracak”   Türkiye genelinde büyük bir heyecan yaratan ve dar gelirli aileleri aylık 849 lira taksitle ev sahibi yapacak '100 Bin Sosyal Konut Projesi'nin tanıtım toplantısı önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konutun inşası ve finansmanı temini için protokol imzaladı. 81 ilde yapılacak 100 bin konutun inşasına yılbaşından sonra başlanacak. 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvuracak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen konut müjdesinde Nevşehir’de şans Derinkuyu ilçesine güldü.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün müjdesini verdiği dar gelirli aileler için 81 ilde yapılacak olan 10 bin sosyal konut projesinde Nevşehir’de şans Derinkuyu ilçesine güldü. Bu kapsamına Derinkuyu ilçesine 126 konut yapılacak.  

 

“Aylık geliri 5 bin 500 Liradan düşük olanlar başvuracak”

 

Türkiye genelinde büyük bir heyecan yaratan ve dar gelirli aileleri aylık 849 lira taksitle ev sahibi yapacak '100 Bin Sosyal Konut Projesi'nin tanıtım toplantısı önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konutun inşası ve finansmanı temini için protokol imzaladı. 81 ilde yapılacak 100 bin konutun inşasına yılbaşından sonra başlanacak. 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek. Konutlara daha önce TOKİ'den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış aylık geliri 5.500 TL'den düşük olanlar başvuracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.