MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Destekleme ödemeleri için usul ve esaslar açıklandı

NEVŞEHİR 12.01.2021 - 13:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Destekleme ödemeleri için usul ve esaslar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 üretim yılı için yapılacak olan destekleme ödemesi ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklandı.
NEVŞEHİR(MHA) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 üretim yılı için yapılacak olan destekleme ödemesi ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklandı.  İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesine başvurmak isteyen üreticiler; 29 Mart 2021 günü mesai saati bitimine kadar Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ'de yayınlanan başvuru dilekçesini, Destekleme talep formunu, 1/1/2020-31/12/2020 tarihleri arasında düzenlenen ve 2020 yılı içerisinde geçerliliği olan İTU Sertifikasını ve Yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenen İTU Destekleme Ödemesi Sertifika Ekini Açık Rıza Beyan formu ve aydınlatma Metni ile birlikte ÇKS 'ye kayıtlı oldukları Nevşehir il ve İlçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte.  Örtüaltı üretiminde İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerin Örtüaltı Alanlarda İyi Tarım Uygulamalarına Ait Kayıt Sistemi Belgesini de teslim etmeleri zorunlu.   2020 üretim yılı desteklemesinde önemli bir husus bulunmakta. Tebliğde "2016, 2017, 2018 ve 2019 üretim yılları içerisinde toplam üç yıl İTUD ödemesinden yararlanmış çiftçiler 2020 üretim yılında İTUD' den faydalanamaz. Ancak 2020 üretim yılında İTU yapan ve destekleme belge teslim bitiş tarihi itibariyle DİTAP'a kayıtlı olan çiftçiler bir defaya mahsus olmak üzere ilave olarak 2020 üretim yılı İTUD ödemelerinden faydalandırılır." hükmü bulunmakta.  Bu nedenle toplam 3 (üç) yıl İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanan üreticilerin 2020 üretim yılı İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanabilmeleri için belge teslim bitiş tarihi itibari ile Bakanlığa oluşturulan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP)'a kayıt yaptırmaları gerekiyor.   Nevşehir'de İyi tarım Uygulamaları yapan çiftçilerin; herhangi bir aksaklığa neden olmadan, İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru tarihlerine ve şartlarına uygun şekilde belgelerini teslim etmeleri istendi.    
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 üretim yılı için yapılacak olan destekleme ödemesi ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklandı.

NEVŞEHİR(MHA) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 üretim yılı için yapılacak olan destekleme ödemesi ile ödemeye ilişkin usul ve esaslar açıklandı. 

İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesine başvurmak isteyen üreticiler; 29 Mart 2021 günü mesai saati bitimine kadar Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ'de yayınlanan başvuru dilekçesini, Destekleme talep formunu, 1/1/2020-31/12/2020 tarihleri arasında düzenlenen ve 2020 yılı içerisinde geçerliliği olan İTU Sertifikasını ve Yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenen İTU Destekleme Ödemesi Sertifika Ekini Açık Rıza Beyan formu ve aydınlatma Metni ile birlikte ÇKS 'ye kayıtlı oldukları Nevşehir il ve İlçe Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte. 

Örtüaltı üretiminde İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerin Örtüaltı Alanlarda İyi Tarım Uygulamalarına Ait Kayıt Sistemi Belgesini de teslim etmeleri zorunlu.  

2020 üretim yılı desteklemesinde önemli bir husus bulunmakta. Tebliğde "2016, 2017, 2018 ve 2019 üretim yılları içerisinde toplam üç yıl İTUD ödemesinden yararlanmış çiftçiler 2020 üretim yılında İTUD' den faydalanamaz. Ancak 2020 üretim yılında İTU yapan ve destekleme belge teslim bitiş tarihi itibariyle DİTAP'a kayıtlı olan çiftçiler bir defaya mahsus olmak üzere ilave olarak 2020 üretim yılı İTUD ödemelerinden faydalandırılır." hükmü bulunmakta. 

Bu nedenle toplam 3 (üç) yıl İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanan üreticilerin 2020 üretim yılı İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanabilmeleri için belge teslim bitiş tarihi itibari ile Bakanlığa oluşturulan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP)'a kayıt yaptırmaları gerekiyor.  

Nevşehir'de İyi tarım Uygulamaları yapan çiftçilerin; herhangi bir aksaklığa neden olmadan, İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru tarihlerine ve şartlarına uygun şekilde belgelerini teslim etmeleri istendi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.