Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Devlet Hastanesinde Genel Sağlık Sigortası Olanlardan Ücret Talep Edilmemektedir

SAĞLIK 15.01.2018 - 18:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Devlet Hastanesinde Genel Sağlık Sigortası Olanlardan Ücret Talep Edilmemektedir

Sağlık İl Müdürlüğü son günlerde sosyal medyadan Devlet Hastanesinde ücretli tedavi yapılıyor paylaşımlarına karşılık basın açıklaması yapıldı.
  Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medya üzerinde Nevşehir Devlet Hastanesinde muayene olmaya gelen bir hastanın tetkik ve tedavileri sonucunda ücret talep edildiği haberleri dolaşmaya başladığından dolayı kamuoyuna açıklama yapılması ihtiyaç duyulmuştur.   Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda söz konusu edilen kişi, eşi ile birlikte hastaneye gelmiş kendisi GSS kapsamında olduğundan ücret ödemeden muayene olmuş, eşi GSS kapsamında olmadığından 87 TL (muayene ve tahlil) ücret tahakkuk etmiştir. Kişi inşaat şirketi sahibi olup, bağlı olduğu sosyal güvenceye prim borcunu ödemediğinden ücret tahakkuk etmektedir. Prim borcu ödemesi veya gerekli şartları yerine getirerek eşinin sigortalılığından faydalanması durumunda aynı hizmetleri ücretsiz alabileceği halde sosyal medya üzerinden “Devlet Hastanesi Hastalardan Haksız Yere Ücret Talep Ediyor” algısı oluşturulmaktadır. Hiçbir Devlet Hastanemizde Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan vatandaşlarımızdan ücret talep edilmediği gibi Acil servise müracaat eden hastalarımızın sosyal güvencesine bakılmaksızın tüm Acil vakalarda da hiçbir ücret talep edilmemektedir” denildi. 
Sağlık İl Müdürlüğü son günlerde sosyal medyadan Devlet Hastanesinde ücretli tedavi yapılıyor paylaşımlarına karşılık basın açıklaması yapıldı.

 

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medya üzerinde Nevşehir Devlet Hastanesinde muayene olmaya gelen bir hastanın tetkik ve tedavileri sonucunda ücret talep edildiği haberleri dolaşmaya başladığından dolayı kamuoyuna açıklama yapılması ihtiyaç duyulmuştur.

 

Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda söz konusu edilen kişi, eşi ile birlikte hastaneye gelmiş kendisi GSS kapsamında olduğundan ücret ödemeden muayene olmuş, eşi GSS kapsamında olmadığından 87 TL (muayene ve tahlil) ücret tahakkuk etmiştir. Kişi inşaat şirketi sahibi olup, bağlı olduğu sosyal güvenceye prim borcunu ödemediğinden ücret tahakkuk etmektedir. Prim borcu ödemesi veya gerekli şartları yerine getirerek eşinin sigortalılığından faydalanması durumunda aynı hizmetleri ücretsiz alabileceği halde sosyal medya üzerinden “Devlet Hastanesi Hastalardan Haksız Yere Ücret Talep Ediyor” algısı oluşturulmaktadır. Hiçbir Devlet Hastanemizde Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan vatandaşlarımızdan ücret talep edilmediği gibi Acil servise müracaat eden hastalarımızın sosyal güvencesine bakılmaksızın tüm Acil vakalarda da hiçbir ücret talep edilmemektedir” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.