MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Dinç, 'İstiklal marşımız geçmişten geleceğe bir öğüttür'

GÜNCEL 12.03.2020 - 11:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Dinç, 'İstiklal marşımız geçmişten geleceğe bir öğüttür'

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
  NEVŞEHİR(MHA) İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.   Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle yad eden Başkan Dinç, "İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 99. yılında, Türk milletinin vatan sevdasını ve imkânsızlıklar içerisinde verdiği mücadele sonrasında yeşerttiği Devletini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşadığımız her türlü badireye, varlığımıza karşı girişilen her türlü saldırıya rağmen geleceğimizden endişe etmiyor, korkmuyor, damarlarımızdaki asil kana güveniyoruz. Geçmişimizden aldığımız derslerle, İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek Türk milleti, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış ve adalet çevresinde kurduğu Devletinde, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır. İstiklâl Marşımız, “Korkma!” diye başlamakta, “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle son bulmaktadır. Tıpkı son Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi bugün de etrafımızı saran ihanet çemberini parçalayıp atacağımızdan, bu topraklarda ebedi istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayacağımızdan şüphemiz yoktur. Başta, yıkılıp yok olmak üzereyken bu milleti yeniden ayağa kaldıran ve yedi düvele meydan okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” dizelerindeki duygularla gerek sınırlarımız içinde gerekse sınırlarımız ötesinde vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize olan minnetlerimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz durumun vahametine aldırmaksızın her daim hakkı savunmayı öğütleyerek İstiklâl Marşımızı hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u bir kere daha rahmetle anıyorum. Bizlere bu güzel vatanı, bu erdemli Devleti miras bırakan kahramanlarımızın emanetlerini kutsal bilip, canımız pahasına sahip çıkacağımıza dair söz verirken, Akif’in dediği gibi “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.” diyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyorum" dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

NEVŞEHİR(MHA) İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 


Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle yad eden Başkan Dinç, "İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 99. yılında, Türk milletinin vatan sevdasını ve imkânsızlıklar içerisinde verdiği mücadele sonrasında yeşerttiği Devletini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşadığımız her türlü badireye, varlığımıza karşı girişilen her türlü saldırıya rağmen geleceğimizden endişe etmiyor, korkmuyor, damarlarımızdaki asil kana güveniyoruz. Geçmişimizden aldığımız derslerle, İstiklâl Marşımızın verdiği feyzle, muhteşem ceddimizin açtığı yoldan giderek Türk milleti, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak barış ve adalet çevresinde kurduğu Devletinde, kardeşlik ve dostluk içinde ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığındadır. İstiklâl Marşımız, “Korkma!” diye başlamakta, “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle son bulmaktadır. Tıpkı son Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi bugün de etrafımızı saran ihanet çemberini parçalayıp atacağımızdan, bu topraklarda ebedi istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayacağımızdan şüphemiz yoktur. Başta, yıkılıp yok olmak üzereyken bu milleti yeniden ayağa kaldıran ve yedi düvele meydan okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına;


“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,
Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” dizelerindeki duygularla gerek sınırlarımız içinde gerekse sınırlarımız ötesinde vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize olan minnetlerimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz durumun vahametine aldırmaksızın her daim hakkı savunmayı öğütleyerek İstiklâl Marşımızı hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u bir kere daha rahmetle anıyorum. Bizlere bu güzel vatanı, bu erdemli Devleti miras bırakan kahramanlarımızın emanetlerini kutsal bilip, canımız pahasına sahip çıkacağımıza dair söz verirken, Akif’in dediği gibi “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.” diyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.