MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Diyanet'ten Yeni FETÖ Uyarısı

TÜRKİYE GÜNDEMİ 30.11.2016 - 22:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Diyanet'ten Yeni FETÖ Uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 33'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesini yayınladı. Oluşabilecek yeni FETÖ'lere karşı uyarıda bulunuldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, 33'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesini yayınladı.   15 maddeden oluşan bildirgede, darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü FETÖ'nün oluşturduğu tehlikeye işaret edilerek, "Operasyonlar devam etmeli. Sorumlular cezalandırılmalı" mesajı verildi.   Bundan sonraki süreçte dini alet eden kurumlara yönelik mücadelenin sürmesi gerektiği belirtilerek, "İslam'ın ana kaynaklarına, tarihi bilgi birikim ve tecrübesine göre sağlıklı bir din anlayışının yerleşmesi; hurafeci, sapkın, batıl inanış ve düşüncelerin izalesi için üzerine düşen vazifeyi yapmaya devam edeceğiz." denildi.   Açıklamada dikkati çeken bir nokta ise, "Yeni FETÖ'lere karşı" yapılan uyarı. Son dönemde 'şahıs' merkezli birtakım hareketlerin varlığına işaret eden bildirgede şöyle denildi: Ülkemizde son dönemde görünümleri ve etki alanları giderek artan birtakım türedi dini hareketler dikkat çekmektedir.   Şahıs merkezli gelişen bu tür oluşumlar, kendileri dışındaki herkesi karalayarak hatta tekfir ederek çarpık bir din anlayışı oluşturmaya çalışmakta; İslam'ın evrensel değerlerinden uzak kişisel ve hizipsel menfaatleri öncelemektedir.   Alternatif Cuma namazları, çarpık fetvaları, sözde eğitim faaliyetleri, ilkesiz radyo ve televizyon yayınları ile taraftar toplamaya çalışan bu grupların toplumsal hasarlarını önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır.       Kaynak : Haber10  
Diyanet İşleri Başkanlığı, 33'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesini yayınladı. Oluşabilecek yeni FETÖ'lere karşı uyarıda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 33'üncü İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesini yayınladı.

 

15 maddeden oluşan bildirgede, darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü FETÖ'nün oluşturduğu tehlikeye işaret edilerek, "Operasyonlar devam etmeli. Sorumlular cezalandırılmalı" mesajı verildi.

 

Bundan sonraki süreçte dini alet eden kurumlara yönelik mücadelenin sürmesi gerektiği belirtilerek, "İslam'ın ana kaynaklarına, tarihi bilgi birikim ve tecrübesine göre sağlıklı bir din anlayışının yerleşmesi; hurafeci, sapkın, batıl inanış ve düşüncelerin izalesi için üzerine düşen vazifeyi yapmaya devam edeceğiz." denildi.

 

Açıklamada dikkati çeken bir nokta ise, "Yeni FETÖ'lere karşı" yapılan uyarı. Son dönemde 'şahıs' merkezli birtakım hareketlerin varlığına işaret eden bildirgede şöyle denildi:

Ülkemizde son dönemde görünümleri ve etki alanları giderek artan birtakım türedi dini hareketler dikkat çekmektedir.

 

Şahıs merkezli gelişen bu tür oluşumlar, kendileri dışındaki herkesi karalayarak hatta tekfir ederek çarpık bir din anlayışı oluşturmaya çalışmakta; İslam'ın evrensel değerlerinden uzak kişisel ve hizipsel menfaatleri öncelemektedir.

 

Alternatif Cuma namazları, çarpık fetvaları, sözde eğitim faaliyetleri, ilkesiz radyo ve televizyon yayınları ile taraftar toplamaya çalışan bu grupların toplumsal hasarlarını önlemek için gerekli tedbirler alınmalıdır.

 

 

 

Kaynak : Haber10

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.