Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Dörtkol, ‘Eczanelere yapılan bu uygulamayı reddediyoruz’

GÜNCEL 03.04.2020 - 11:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Dörtkol, ‘Eczanelere yapılan bu uygulamayı reddediyoruz’

Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Tansu Dörtkol, Rekabet Kurulu tarafından eczanelere kesilen cezalarla ilgili basın açıklaması yaptı.
  Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Tansu Dörtkol açıklamasında şunları kaydetti;   "Reklam Kurulu tarafından eczacılara kesilen maske satışı ile ilgili cezaları büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyor, amansız bir süreçten geçtiğimiz zorlu salgın döneminde ülkemizdeki sağlık sisteminin sac ayaklarından olan eczanelere yönelik bu uygulamayı kesin bir dille reddediyoruz.   Karaborsacılığın ve stokçuluğun İçişleri Bakanlığı tarafından tescillendiği bir ortamda, tüm yasa dışı maske üretimleri görmezden gelinirken olan bitenden şerefi üzerine yemin ederek mesleğine başlayan eczacıların sorumlu tutulması asla ama asla kabul edilemez.    Maske, alkol, kolonya gibi ürünlerin zaman içerisinde nasıl ortadan kaybolduğu, fiyatlarının ne denli yükseldiği ve bunların müsebbibinin kimler olduğu ortadayken eczacıların günah keçisi yapılması akıl ve mantık dışıdır!   Kaldı ki hiçbir kanuni gerekçeye dayandırılmadan kesilen keyfi cezaların, zor şartlarda icra ettiğimiz mesleğimizi daha da zorlaştırmaktan ve moral seviyeleri düşen eczacılarımızın vereceği sağlık hizmetini aksatmaktan başka bir işe yaramayacağı son derece açıktır. Eczacıları kamuoyu nezdinde küçük düşüren, itibarını zedeleyen bütün gerçek ve tüzel kişilere açıkça haykırıyoruz:    Bizler tefeci değil, sağlık çalışanlarıyız!   Bizler stokçu değil, sağlık danışmanlarıyız!   Bizler fırsatçı değil, hastaların en yakınlarıyız!   Yıllardır süregelen bu tür olaylarda, her zaman öne sürülen, her zaman suçlanan ve her zaman vatandaşlarımızla karşı karşıya bırakılan bizler olduk! Halbuki yeri geldiğinde hastalarımıza hiçbir ücret almadan ilaç ve tıbbi malzeme sağlayan bizleriz. Canımızı dişimize takıp ailemizden ve sevdiklerimizden uzak kalarak bulaş riskinin oldukça yüksek olduğu eczanelerde uzun saatler boyu çalışıp toplum sağlığı için yılmadan mücadele etmenin karşılığı, karaborsacıların, stokçuların ve fırsatçıların suçunun üzerimize yıkılması olmamalıdır! Sayısız fedakarlığımıza rağmen günlerdir ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerden en ufak bir teşekkür bile duymazken üzerine bu tür girişimlerde bulunulması eczacıları maddi ve manevi bakımdan ağır şekilde yaralayacaktır. Herkes tarafından bilinmelidir ki halk sağlığı için gecesini gündüzüne katarak 7 gün 24 saat süreyle hizmet veren biz eczacılar, herhangi bir ürünün fahiş fiyatla satılmasının sorumlusu olmadık, olmayacağız.    Nevşehir Eczacı Odası olarak meslektaşlarımıza reva görülen bu haksız uygulama ile ilgili bütün meslek örgütümüzle koşulsuz şartsız iş birliği yapmaya hazırız!  Meslektaşlarımız müsterih olsunlar, eczacılarımız kesinlikle sahipsiz değildir! Ayrıca Odamız, yaşanan mağduriyet için derhal harekete geçip yasal işlemleri başlatacak ve konunun takipçisi olacaktır."
Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Tansu Dörtkol, Rekabet Kurulu tarafından eczanelere kesilen cezalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Tansu Dörtkol açıklamasında şunları kaydetti;

 

"Reklam Kurulu tarafından eczacılara kesilen maske satışı ile ilgili cezaları büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyor, amansız bir süreçten geçtiğimiz zorlu salgın döneminde ülkemizdeki sağlık sisteminin sac ayaklarından olan eczanelere yönelik bu uygulamayı kesin bir dille reddediyoruz.

 

Karaborsacılığın ve stokçuluğun İçişleri Bakanlığı tarafından tescillendiği bir ortamda, tüm yasa dışı maske üretimleri görmezden gelinirken olan bitenden şerefi üzerine yemin ederek mesleğine başlayan eczacıların sorumlu tutulması asla ama asla kabul edilemez. 

 

Maske, alkol, kolonya gibi ürünlerin zaman içerisinde nasıl ortadan kaybolduğu, fiyatlarının ne denli yükseldiği ve bunların müsebbibinin kimler olduğu ortadayken eczacıların günah keçisi yapılması akıl ve mantık dışıdır!

 

Kaldı ki hiçbir kanuni gerekçeye dayandırılmadan kesilen keyfi cezaların, zor şartlarda icra ettiğimiz mesleğimizi daha da zorlaştırmaktan ve moral seviyeleri düşen eczacılarımızın vereceği sağlık hizmetini aksatmaktan başka bir işe yaramayacağı son derece açıktır. Eczacıları kamuoyu nezdinde küçük düşüren, itibarını zedeleyen bütün gerçek ve tüzel kişilere açıkça haykırıyoruz: 

 

Bizler tefeci değil, sağlık çalışanlarıyız!

 

Bizler stokçu değil, sağlık danışmanlarıyız!

 

Bizler fırsatçı değil, hastaların en yakınlarıyız!

 

Yıllardır süregelen bu tür olaylarda, her zaman öne sürülen, her zaman suçlanan ve her zaman vatandaşlarımızla karşı karşıya bırakılan bizler olduk! Halbuki yeri geldiğinde hastalarımıza hiçbir ücret almadan ilaç ve tıbbi malzeme sağlayan bizleriz. Canımızı dişimize takıp ailemizden ve sevdiklerimizden uzak kalarak bulaş riskinin oldukça yüksek olduğu eczanelerde uzun saatler boyu çalışıp toplum sağlığı için yılmadan mücadele etmenin karşılığı, karaborsacıların, stokçuların ve fırsatçıların suçunun üzerimize yıkılması olmamalıdır! Sayısız fedakarlığımıza rağmen günlerdir ilgili kurum, kuruluş ve yetkililerden en ufak bir teşekkür bile duymazken üzerine bu tür girişimlerde bulunulması eczacıları maddi ve manevi bakımdan ağır şekilde yaralayacaktır. Herkes tarafından bilinmelidir ki halk sağlığı için gecesini gündüzüne katarak 7 gün 24 saat süreyle hizmet veren biz eczacılar, herhangi bir ürünün fahiş fiyatla satılmasının sorumlusu olmadık, olmayacağız. 

 

Nevşehir Eczacı Odası olarak meslektaşlarımıza reva görülen bu haksız uygulama ile ilgili bütün meslek örgütümüzle koşulsuz şartsız iş birliği yapmaya hazırız!  Meslektaşlarımız müsterih olsunlar, eczacılarımız kesinlikle sahipsiz değildir! Ayrıca Odamız, yaşanan mağduriyet için derhal harekete geçip yasal işlemleri başlatacak ve konunun takipçisi olacaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.