Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Dörtkol, 'Hacıbektaş Belediyesi, sokak hayvanlarını neden sahiplenmiyor'

İLÇELER 20.03.2019 - 10:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Dörtkol, 'Hacıbektaş Belediyesi, sokak hayvanlarını neden sahiplenmiyor'

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir İl temsilcisi Sevinç Dörtkol, Hacıbektaş Belediyesi’nin başta sokak köpekleri olmak üzere hayvanlara sahip çıkmadığını söyledi.
  Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir temsilcisi Sevinç Dörtkol, Hacıbektaş Belediyesi’nin 5199 sayılı kanunun ön gördüğü sokak hayvanlarına tedavi, besleme ve barınma konusunda herhangi bir uygulaması olmadığını Hacıbektaş Belediyesi’nin bu kanunu adeta hiçe saydığını söyledi. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Dörtkol açıklamasında şunları kaydetti; “Hacıbektaş belediyesi 5199 sayılı kanunun ön gördüğü, Sokak Hayvanlarına TEDAVİ, BESLEME ve BARINMA konusunda hiç bir uygulaması YOKTUR. Bu nedenle sokaklarında HASTA, ileri derecede UYUZLU, AÇ ve SEFİL AYAKTA ÖLÜMÜ BEKLEYEN hayvanlar vardır. Konfederasyonumuza gelen belgeli İhbarlar üzerine resmi girişimlerimize ve sürekli ısrarlarımıza rağmen Sokak Hayvanlarına karşı 5199 sayılı Hayvanları Koruma hükümlerine yönelik hiçbir şekilde bir çalışma bir iyileştirme ne yazık ki yapılmamıştır.   Ekim ayında Sayın Valimiz İlhami Aktaş makamında ziyaret ettiğimizde konuyu aktardık. Sayın Valimiz o kadar duyarlı ki hemen Hacıbektaş Kaymakamını arayarak hasta köpeklerin tedavilerinin başlattı. Hatta tedavileri yapılırken fotoğraflarını tarafımıza göndermişlerdir. Bu durum insani ve vicdani olarak kabul edilmediği gibi dünyaya merhamet ve hoşgörü felsefesinin yayıldığı ruhani bir Zaatın bulunduğu Beldeye asla yakışır bir durum değildir. Seçilecek Başkanın görev bilincinden önce insani ve vicdani sorumluluk içerisinde ruhani havanın teneffüs edildiği Belde de Allah’ın DİLSİZ canları Sokak Hayvanlarının sorunlarını çözeceğini ümit ediyoruz.                Merhamet Medeniyettir" diyen Yüce Dinimiz İslam'ın da, kıyamete kadar hayvanların korunmasına ilişkin hükümler içerdiği unutulmamalıdır.”
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir İl temsilcisi Sevinç Dörtkol, Hacıbektaş Belediyesi’nin başta sokak köpekleri olmak üzere hayvanlara sahip çıkmadığını söyledi.

 

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Nevşehir temsilcisi Sevinç Dörtkol, Hacıbektaş Belediyesi’nin 5199 sayılı kanunun ön gördüğü sokak hayvanlarına tedavi, besleme ve barınma konusunda herhangi bir uygulaması olmadığını Hacıbektaş Belediyesi’nin bu kanunu adeta hiçe saydığını söyledi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Dörtkol açıklamasında şunları kaydetti;

“Hacıbektaş belediyesi 5199 sayılı kanunun ön gördüğü, Sokak Hayvanlarına TEDAVİ, BESLEME ve BARINMA konusunda hiç bir uygulaması YOKTUR.

Bu nedenle sokaklarında HASTA, ileri derecede UYUZLU, AÇ ve SEFİL AYAKTA ÖLÜMÜ BEKLEYEN hayvanlar vardır.

Konfederasyonumuza gelen belgeli İhbarlar üzerine resmi girişimlerimize ve sürekli ısrarlarımıza rağmen Sokak Hayvanlarına karşı 5199 sayılı Hayvanları Koruma hükümlerine yönelik hiçbir şekilde bir çalışma bir iyileştirme ne yazık ki yapılmamıştır.

 

Ekim ayında Sayın Valimiz İlhami Aktaş makamında ziyaret ettiğimizde konuyu aktardık. Sayın Valimiz o kadar duyarlı ki hemen Hacıbektaş Kaymakamını arayarak hasta köpeklerin tedavilerinin başlattı. Hatta tedavileri yapılırken fotoğraflarını tarafımıza göndermişlerdir.

Bu durum insani ve vicdani olarak kabul edilmediği gibi dünyaya merhamet ve hoşgörü felsefesinin yayıldığı ruhani bir Zaatın bulunduğu Beldeye asla yakışır bir durum değildir. Seçilecek Başkanın görev bilincinden önce insani ve vicdani sorumluluk içerisinde ruhani havanın teneffüs edildiği Belde de Allah’ın DİLSİZ canları Sokak Hayvanlarının sorunlarını çözeceğini ümit ediyoruz.               

Merhamet Medeniyettir" diyen Yüce Dinimiz İslam'ın da, kıyamete kadar hayvanların korunmasına ilişkin hükümler içerdiği unutulmamalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.