Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Eğitim kurslarına katılmayana belge de yok

NEVŞEHİR 09.12.2019 - 10:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Eğitim kurslarına katılmayana belge de yok

Nakliyeciler, sürücüler ve bakıcılara 15 Ocak 2020 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim kursları düzenlenecek olup, Eğitim toplantısına katılım sağlamayanlara ve yapılacak sınavda başarılı olamayanlara Belge tanzim edilmeyecek.
  NEVŞEHİR(MHA) Nakliyeciler, sürücüler ve bakıcılara 15 Ocak 2020 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim kursları düzenlenecek olup, Eğitim toplantısına katılım sağlamayanlara ve yapılacak sınavda başarılı olamayanlara Belge tanzim edilmeyecek.   Resmi Gazetede yayımlanan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik' 31/12/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bahse konu yönetmelik ile, canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, 'Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi', hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere 'Nakliyeci Yetki Belgesi', hayvan refahı ve korunmasına ilişkin standartları taşıyan nakil araçlarına 'Nakil Aracı Onay Belgesi, alma zorunluluğu getirildi. Veteriner Sağlık Raporu tanziminde ve nakil esnasında bahse konu belgeler aranacaktır. Nakliyeci yetki belgesi başvuruları, tüzel kişilikler için işyeri merkezinin ya da işyeri temsilciliklerinin bulunduğu il müdürlüğüne, gerçek kişiler için ise başvuru sahibinin ikamet ettiği ya da mali yönden kayıtlı olduğu il müdürlüğüne yapılacak. İl Müdürlüğü yetki alanında bulunan gerçek ve tüzel kişilerin, bahse konu belgeler için müracaatlarında, yönetmelikte belirtilen belgelerle birlikte 31 Aralık 2019 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacak. Müracaatlarda araç sahibi nakliyecilerden. Gerçek kişiliklerin, 'K' Belgesi, Taşıt Belgesi, Taşıt Kartı ve Araç Ruhsatı ile tüzel kişiliklerin ise şirketin kuruluşunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, şirketi temsilen yetkili kişiye ait belge ve imza sirküleri, sürücülerin ehliyet fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile bakıcıların ise nüfus cüzdanı fotokopisi ile şahsen müracaat etmeleri gerekmekte. Nakliyeciler müracaatlarından önce araçlarını yönetmelikte belirtilen özelliklerde hazırlayarak, İl Müdürlüğüne getirip kontrolünü yaptırmaları gerekmektedir. Araçlarını yönetmelikte belirtilen özelliklerde hazırlamayan nakliyecilerin müracaatları kabul edilmeyecek.
Nakliyeciler, sürücüler ve bakıcılara 15 Ocak 2020 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim kursları düzenlenecek olup, Eğitim toplantısına katılım sağlamayanlara ve yapılacak sınavda başarılı olamayanlara Belge tanzim edilmeyecek.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nakliyeciler, sürücüler ve bakıcılara 15 Ocak 2020 tarihinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim kursları düzenlenecek olup, Eğitim toplantısına katılım sağlamayanlara ve yapılacak sınavda başarılı olamayanlara Belge tanzim edilmeyecek.

 

Resmi Gazetede yayımlanan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik' 31/12/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bahse konu yönetmelik ile, canlı hayvan nakli yapan nakil aracı sürücü ve bakıcılarına, 'Sürücü/Bakıcı Yeterlilik Belgesi', hayvan nakliyesi ile uğraşan nakliyecilere 'Nakliyeci Yetki Belgesi', hayvan refahı ve korunmasına ilişkin standartları taşıyan nakil araçlarına 'Nakil Aracı Onay Belgesi, alma zorunluluğu getirildi. Veteriner Sağlık Raporu tanziminde ve nakil esnasında bahse konu belgeler aranacaktır. Nakliyeci yetki belgesi başvuruları, tüzel kişilikler için işyeri merkezinin ya da işyeri temsilciliklerinin bulunduğu il müdürlüğüne, gerçek kişiler için ise başvuru sahibinin ikamet ettiği ya da mali yönden kayıtlı olduğu il müdürlüğüne yapılacak. İl Müdürlüğü yetki alanında bulunan gerçek ve tüzel kişilerin, bahse konu belgeler için müracaatlarında, yönetmelikte belirtilen belgelerle birlikte 31 Aralık 2019 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacak. Müracaatlarda araç sahibi nakliyecilerden. Gerçek kişiliklerin, 'K' Belgesi, Taşıt Belgesi, Taşıt Kartı ve Araç Ruhsatı ile tüzel kişiliklerin ise şirketin kuruluşunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, şirketi temsilen yetkili kişiye ait belge ve imza sirküleri, sürücülerin ehliyet fotokopisi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile bakıcıların ise nüfus cüzdanı fotokopisi ile şahsen müracaat etmeleri gerekmekte. Nakliyeciler müracaatlarından önce araçlarını yönetmelikte belirtilen özelliklerde hazırlayarak, İl Müdürlüğüne getirip kontrolünü yaptırmaları gerekmektedir. Araçlarını yönetmelikte belirtilen özelliklerde hazırlamayan nakliyecilerin müracaatları kabul edilmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.