MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Eğitimde Dünya Aya , Nevşehir Yaya

EĞİTİM 23.09.2016 - 21:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Eğitimde Dünya Aya , Nevşehir Yaya

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı.
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı.     79 farklı ülkeden 980 üniversite yer aldı. Türkiye´de ise listeye 18 üniversite girdi. Tabiki bu 18 Üniversite arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yok!   Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bu yana gerek akademik kalite gerekse, şehir ile birliktelik noktasında başarı gösteremiyor.         Bu bağlamda, İNGİLTERE Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralaması´nı açıkladı. Sıralamada 79 farklı ülkeden 980 üniversite yer aldı. 2016-2017 Dünya Sıralamasına ise Türkiye´den 18 üniversite girdi.       THE´nin hazırladığı listede Oxford Üniversitesi birinci sırada yer aldı.  Oxford´u California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard, Princeton üniversiteleri takip etti.       Listede bulunan 18 Türk üniversitesi ise şu şekilde sıralandı; l-Koç Üniversitesi  2-Sabancı Üniversitesi  3-Bilkent Üniversitesi  4-Atılım Üniversitesi 5-Boğaziçi Üniversitesi  6-İstanbul Teknik Üniversitesi 7-Doğu Akdeniz Üniversitesi 8- Hacettepe Üniversitesi 9-İstanbul Üniversitesi  10-İzmir Yüksek Tek. Üniversitesi   11-Orta Doğu Teknik Üniversitesi 12- TOBB ETÜ 13- Anadolu Üniversitesi 14-Ankara Üniversitesi 15-Erciyes Üniversitesi 16-Gazi Üniversitesi  17-Marmara Üniversitesi 18-Yıldız Teknik Üniversitesi   
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı.

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı.

 

 

79 farklı ülkeden 980 üniversite yer aldı. Türkiye´de ise listeye 18 üniversite girdi. Tabiki bu 18 Üniversite arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yok!

 

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bu yana gerek akademik kalite gerekse, şehir ile birliktelik noktasında başarı gösteremiyor.

 

 

 

 

Bu bağlamda, İNGİLTERE Londra merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralaması´nı açıkladı. Sıralamada 79 farklı ülkeden 980 üniversite yer aldı. 2016-2017 Dünya Sıralamasına ise Türkiye´den 18 üniversite girdi.

 

 

 

THE´nin hazırladığı listede Oxford Üniversitesi birinci sırada yer aldı.  Oxford´u California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard, Princeton üniversiteleri takip etti.

 

 

 

Listede bulunan 18 Türk üniversitesi ise şu şekilde sıralandı;

l-Koç Üniversitesi 

2-Sabancı Üniversitesi 

3-Bilkent Üniversitesi 

4-Atılım Üniversitesi

5-Boğaziçi Üniversitesi 

6-İstanbul Teknik Üniversitesi

7-Doğu Akdeniz Üniversitesi

8- Hacettepe Üniversitesi

9-İstanbul Üniversitesi 

10-İzmir Yüksek Tek. Üniversitesi  

11-Orta Doğu Teknik Üniversitesi

12- TOBB ETÜ

13- Anadolu Üniversitesi

14-Ankara Üniversitesi

15-Erciyes Üniversitesi

16-Gazi Üniversitesi

 17-Marmara Üniversitesi

18-Yıldız Teknik Üniversitesi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.