Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

En İyi Üniversiteler Sıralamasında NEÜ Yine Yok !

EĞİTİM 18.03.2017 - 13:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

En İyi Üniversiteler Sıralamasında NEÜ Yine Yok !

Türkiye´deki Üniversiteler dünya ile boy ölçüşmek için yoğun çaba sarf ediyor. Komşumuz Erciyes Üniversitesi de dünya ayarında başarılar ile uğraşıyor.
Türkiye´deki Üniversiteler dünya ile boy ölçüşmek için yoğun çaba sarf ediyor. Komşumuz Erciyes Üniversitesi de dünya ayarında başarılar ile uğraşıyor.   Bu arada Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi´de boş durmuyor. Üniversite içerisinde kısır çekişme yaparken, şimdilerde ise akademisyen ve çalışanlardan yerlerimiz değişecek mi tedirginliği hakim olmuş durumda ayrıca NEÜ’nün FETÖ’nün adeta yuvası haline gelmiş olduğu da operasyonlar ile ortaya çıkarken bu duruma sebep olanların halen Üniversite içinde cirit attığı belirtiliyor.     Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi yeni atanan rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın nasıl bir çalışma yapıp Üniversiteye çağ atlatıp atlatmayacağı şimdiden merak ediliyor.     Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education´ın (THE) 2016-2017 Dünya Üniversiteleri Sıralaması´nda Türkiye´den 18 üniversite yer aldı.     Araştırmada 1000 kurumu öğretim kalitesi, araştırma etkisi, uluslararası görünüm ve endüstri bağlantıları gibi kriterlere göre değerlendirildi.      Listede Türkiye´den 18 üniversite yer aldı. İşte o üniversiteler ve sıralamaları.      18-Yıldız Teknik Üniversitesi  17-Marmara Üniversitesi  16-Gazi Üniversitesi  15-Erciyes Üniversitesi  14-Ankara Üniversitesi  13- Anadolu Üniversitesi  12-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi  10- İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi    9- İstanbul Üniversitesi    8- Hacettepe Üniversitesi    7- Doğu Akdeniz Üniversitesi    6- İstanbul Teknik Üniversitesi    5- Boğaziçi Üniversitesi    4- Atılım Üniversitesi    3- İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi    2-Sabancı Üniversitesi    1-Koç Üniversitesi     Listede, Türk üniversiteleri arasında 251-300 sıra bandı ile Koç Üniversitesi başı çekti.Atılım, İzmir Teknoloji Enstitüsü, Doğu Akdeniz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Ankara, Gazi ve Marmara üniversiteleri bu yıl listede ilk defa yer aldı.   Nevşehir Hacı Bektaş Üniveersitesi ise listede yer almaması nedeni ise Gerek Eğitim sendikalarının gerekse akademisyenlerden bir çoğunun çalışmak yerine dedikodunun merkezi olması olarak belirtildi.   
Türkiye´deki Üniversiteler dünya ile boy ölçüşmek için yoğun çaba sarf ediyor. Komşumuz Erciyes Üniversitesi de dünya ayarında başarılar ile uğraşıyor.

Türkiye´deki Üniversiteler dünya ile boy ölçüşmek için yoğun çaba sarf ediyor. Komşumuz Erciyes Üniversitesi de dünya ayarında başarılar ile uğraşıyor.

 

Bu arada Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi´de boş durmuyor. Üniversite içerisinde kısır çekişme yaparken, şimdilerde ise akademisyen ve çalışanlardan yerlerimiz değişecek mi tedirginliği hakim olmuş durumda ayrıca NEÜ’nün FETÖ’nün adeta yuvası haline gelmiş olduğu da operasyonlar ile ortaya çıkarken bu duruma sebep olanların halen Üniversite içinde cirit attığı belirtiliyor.  

 

Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi yeni atanan rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın nasıl bir çalışma yapıp Üniversiteye çağ atlatıp atlatmayacağı şimdiden merak ediliyor.

 

 

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education´ın (THE) 2016-2017 Dünya Üniversiteleri Sıralaması´nda Türkiye´den 18 üniversite yer aldı.

 

 

Araştırmada 1000 kurumu öğretim kalitesi, araştırma etkisi, uluslararası görünüm ve endüstri bağlantıları gibi kriterlere göre değerlendirildi.

 

 

 Listede Türkiye´den 18 üniversite yer aldı. İşte o üniversiteler ve sıralamaları.

 

 

 18-Yıldız Teknik Üniversitesi

 17-Marmara Üniversitesi

 16-Gazi Üniversitesi

 15-Erciyes Üniversitesi

 14-Ankara Üniversitesi

 13- Anadolu Üniversitesi

 12-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

 10- İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi

   9- İstanbul Üniversitesi

   8- Hacettepe Üniversitesi

   7- Doğu Akdeniz Üniversitesi

   6- İstanbul Teknik Üniversitesi

   5- Boğaziçi Üniversitesi

   4- Atılım Üniversitesi

   3- İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

   2-Sabancı Üniversitesi

   1-Koç Üniversitesi

 

 

Listede, Türk üniversiteleri arasında 251-300 sıra bandı ile Koç Üniversitesi başı çekti.Atılım, İzmir Teknoloji Enstitüsü, Doğu Akdeniz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Ankara, Gazi ve Marmara üniversiteleri bu yıl listede ilk defa yer aldı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Üniveersitesi ise listede yer almaması nedeni ise Gerek Eğitim sendikalarının gerekse akademisyenlerden bir çoğunun çalışmak yerine dedikodunun merkezi olması olarak belirtildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.