MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

En iyi üzümler ödüllendirildi

NEVŞEHİR 18.09.2019 - 14:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

En iyi üzümler ödüllendirildi

Göynük Köyü Muhtarlığınca Geleneksel 4. Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali düzenlendi.
  NEVŞEHİR(MHA) Göynük Köyü Muhtarlığınca Geleneksel 4. Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali düzenlendi.   Düzenlenen festivale İlçe Kaymakamı Olgun Öner, Avanos merkez ve belde belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda Göynüklü vatandaşlar katıldı.   Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Sonrasında açılış konuşması yapan köy muhtarı İhsan Eron köyde yetiştirilen üzümlerin tanıtımının yapılarak köy ekonomisine katkı sağlandığına değindi. Ayrıca bölgenin modern bağcılığa önderlik ettiğini bunun sonucunda ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.   Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde 18 farklı üzüm çeşidinin bulunduğunu belirterek desteklerinden dolayı Kaymakam Olgun Öner’e, protokole ve hemşehrilerine teşekkür etti.   Festivalde konuşma yapan Kaymakam Olgun Öner ise, “Henüz göreve başlayalı çok kısa bir süre oldu. Gerek ilçemiz gerek ilçemize bağlı belde ve köylerimizi ziyaret edip tanışacağız. Ama bu tanışmanın en anlaması bugün Göynükte bu güzel festival ile oldu. Ben buradan köy muhtarımızın üstün gayretiyle düzenlenen bu bağ bozumu şenliğinin köyümüze ilçemize hayırlı olması temenni ediyorum. Bereketli güzel kazançlı bağ bozumu diliyorum” dedi.   Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali’nde Kapadokya’nın en güzel sofralık üzümlerinin yetiştirildiği köyde seçici heyet tarafından lezzet, salkım büyüklüğü, tane iriliği ve görüntüsüne göre yapılan derecelendirme sonucu 1. Hilal İsteyen, 2. Mehmet Merdin ve 3. Fahri Merdin oldu.   Dereceye giren üreticilere ödülleri Kaymakam Olgun Öner tarafından verildi. Festivale katılan davetlilere çeşitli ikramlıklarda bulunularak festival akşamında ise TRT Sanatçıları tarafından konser verildi.
Göynük Köyü Muhtarlığınca Geleneksel 4. Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali düzenlendi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Göynük Köyü Muhtarlığınca Geleneksel 4. Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali düzenlendi.

 

Düzenlenen festivale İlçe Kaymakamı Olgun Öner, Avanos merkez ve belde belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda Göynüklü vatandaşlar katıldı.

 

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Sonrasında açılış konuşması yapan köy muhtarı İhsan Eron köyde yetiştirilen üzümlerin tanıtımının yapılarak köy ekonomisine katkı sağlandığına değindi. Ayrıca bölgenin modern bağcılığa önderlik ettiğini bunun sonucunda ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde 18 farklı üzüm çeşidinin bulunduğunu belirterek desteklerinden dolayı Kaymakam Olgun Öner’e, protokole ve hemşehrilerine teşekkür etti.

 

Festivalde konuşma yapan Kaymakam Olgun Öner ise, “Henüz göreve başlayalı çok kısa bir süre oldu. Gerek ilçemiz gerek ilçemize bağlı belde ve köylerimizi ziyaret edip tanışacağız. Ama bu tanışmanın en anlaması bugün Göynükte bu güzel festival ile oldu. Ben buradan köy muhtarımızın üstün gayretiyle düzenlenen bu bağ bozumu şenliğinin köyümüze ilçemize hayırlı olması temenni ediyorum. Bereketli güzel kazançlı bağ bozumu diliyorum” dedi.

 

Bağ Bozumu ve Üzüm Festivali’nde Kapadokya’nın en güzel sofralık üzümlerinin yetiştirildiği köyde seçici heyet tarafından lezzet, salkım büyüklüğü, tane iriliği ve görüntüsüne göre yapılan derecelendirme sonucu 1. Hilal İsteyen, 2. Mehmet Merdin ve 3. Fahri Merdin oldu.

 

Dereceye giren üreticilere ödülleri Kaymakam Olgun Öner tarafından verildi.

Festivale katılan davetlilere çeşitli ikramlıklarda bulunularak festival akşamında ise TRT Sanatçıları tarafından konser verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.