MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Engelsiz Üniversite birimi 23 Nisan etkinliği düzenledi

EĞİTİM 25.04.2019 - 12:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Engelsiz Üniversite birimi 23 Nisan etkinliği düzenledi

NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi “Gökkuşağı Projesi” ile üniversite şehir işbirliğini pekiştirmeye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da devam etti.
  Gökkuşağı Projesi Ekibi 2018-2019 Eğitim-öğretim Bahar dönemi etkinliklerine bir ekleme daha yaparak Avanos’a bağlı Akarca Köyü’nde unutulmaz bir çocuk bayramı gerçekleştirdi. Akarca İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek toplam 110 çocuğa renk olmaya giden Gökkuşağı Proje Ekibi öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.   Acıgöl’den sonra Avanos’a bağlı tüm köyleri ziyaret ederek dönemi kapatan Gökkuşağı Ekibi, 10 Mart 2018 tarihinden bu yana 1000 aile ziyareti gerçekleştirerek yüzlerce çocuğun yüzündeki gülümseme oldu. 26 farklı bölümden öğrencimizin yer aldığı renkli projede, öğrenciler farkındalık oluşturmak ve günün anlam ve önemine atfen beyaz ve kırmızı renk tişörtler giyerek etkinliği gerçekleştirdiler.   Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un günün anlam ve öneminden dolayı farkındalık oluşturmak için kullandığı #bençocuğum teması için proje ekibi tarafından yapılan #bençocuğum fotoğraf çerçevesi ile okul müdürü, muhtar ve tüm çocukların fotoğrafları çekilerek palyaçolar eşliğinde eğlenceli anlar yaşandı.   Proje ekibi, çuval yarışması, halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması gibi çeşitli yarışmalarla minik öğrencilerle yarışarak keyifli anlar yaşadılar. Bunlara ek olarak müzik bölümünden öğrencilerimiz org çalarak mini bir müzik dinletisi düzenlediler. Farklı bölümlerden bir araya gelen mini bir ekip de zeybek gösterisi tertip ederek dünyada ilk ve tek olan çocuk bayramımıza yakışır bir şekilde kutlama yaptılar.   Program sonunda günün anlam ve önemini kutlamak için; okul müdürü, köy muhtarı ve çocuklarla birlikte pasta kesilip okulun tüm öğrencileri ile birlikte proje ekibi beyaz bir kumaşa parmak boyası yaparak ve renkli anlar yaşandı. Ardından çocuklara hediyeler dağıtılarak bayram havası devam ettirildi.   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipçin ve Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Leblebici ve Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Serdar Çiçek’in destekleriyle hayata geçirilen Gökkuşağı Projesi; Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve aynı zamanda projenin de mimarı olan İnci Mine Özkan yürütücülüğünde çalışmalarına devam ediyor.   2019 Mart ayında birinci yılını dolduran Gökkuşağı Projesi’nin on birinci durağı Avanos’a bağlı Paşalı ve Sarılar Köyleri olacak. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden proje ekibi Acıgöl’e bağlı Karacaören Köyü‘ne kütüphane açmak için hazırlıklar yaparak heyecanla çalışmalarına devam ediyor.
NEVÜ Engelsiz Üniversite Birimi “Gökkuşağı Projesi” ile üniversite şehir işbirliğini pekiştirmeye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da devam etti.

 

Gökkuşağı Projesi Ekibi 2018-2019 Eğitim-öğretim Bahar dönemi etkinliklerine bir ekleme daha yaparak Avanos’a bağlı Akarca Köyü’nde unutulmaz bir çocuk bayramı gerçekleştirdi. Akarca İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek toplam 110 çocuğa renk olmaya giden Gökkuşağı Proje Ekibi öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

 

Acıgöl’den sonra Avanos’a bağlı tüm köyleri ziyaret ederek dönemi kapatan Gökkuşağı Ekibi, 10 Mart 2018 tarihinden bu yana 1000 aile ziyareti gerçekleştirerek yüzlerce çocuğun yüzündeki gülümseme oldu. 26 farklı bölümden öğrencimizin yer aldığı renkli projede, öğrenciler farkındalık oluşturmak ve günün anlam ve önemine atfen beyaz ve kırmızı renk tişörtler giyerek etkinliği gerçekleştirdiler.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un günün anlam ve öneminden dolayı farkındalık oluşturmak için kullandığı #bençocuğum teması için proje ekibi tarafından yapılan #bençocuğum fotoğraf çerçevesi ile okul müdürü, muhtar ve tüm çocukların fotoğrafları çekilerek palyaçolar eşliğinde eğlenceli anlar yaşandı.

 

Proje ekibi, çuval yarışması, halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması gibi çeşitli yarışmalarla minik öğrencilerle yarışarak keyifli anlar yaşadılar. Bunlara ek olarak müzik bölümünden öğrencilerimiz org çalarak mini bir müzik dinletisi düzenlediler. Farklı bölümlerden bir araya gelen mini bir ekip de zeybek gösterisi tertip ederek dünyada ilk ve tek olan çocuk bayramımıza yakışır bir şekilde kutlama yaptılar.

 

Program sonunda günün anlam ve önemini kutlamak için; okul müdürü, köy muhtarı ve çocuklarla birlikte pasta kesilip okulun tüm öğrencileri ile birlikte proje ekibi beyaz bir kumaşa parmak boyası yaparak ve renkli anlar yaşandı. Ardından çocuklara hediyeler dağıtılarak bayram havası devam ettirildi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipçin ve Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Leblebici ve Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Serdar Çiçek’in destekleriyle hayata geçirilen Gökkuşağı Projesi; Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve aynı zamanda projenin de mimarı olan İnci Mine Özkan yürütücülüğünde çalışmalarına devam ediyor.

 

2019 Mart ayında birinci yılını dolduran Gökkuşağı Projesi’nin on birinci durağı Avanos’a bağlı Paşalı ve Sarılar Köyleri olacak. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden proje ekibi Acıgöl’e bağlı Karacaören Köyü‘ne kütüphane açmak için hazırlıklar yaparak heyecanla çalışmalarına devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.