Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Facebook Yalancılar İçin Sonunda Harekete Geçti

ASAYİŞ 30.01.2017 - 10:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Facebook Yalancılar İçin Sonunda Harekete Geçti

Facebook'ta dönen yalan haberler üzerine yöneticiler harekete geçti. Kullanıcıları sahte haberlere karşı uyaran sistem yolda.
Facebook üzerinden briçok yalan dönüyor ve yalan haberler yanlış yönlendirilmeye sebep oluyor. Ve sonunda Facebook yöneticileri de harekete geçmeye karar verdi.   Geçtiğimiz perşembe günü University of California Berkeley‘de düzenlenen panelde Facebook‘un Yayın Akışı Başkan Vekili Adam Mosseri konuşmacı olarak yer aldı. Yaptığı konuşmada sistem hakkında güncel durumdan ve planlarından bahseden Mosseri, sistemi genel hatları ile bu panelde tanıttı.   Facebook'ta okunan veya paylaşılan haberin asılsız olması durumunda bunu kullanıcıya bildirme ve engelleme, sistemin ilk geliştirilmeye çalışan özelliklerinden.   Facebook'un son zamanlarda fake hesaplar açarak halkı birbirine düşürecek paylaşımlar yapan, iftira ve hakaret içerikli paylaşımlar yayınlayan kişi yada kişilerin bilgilerinide paylaşacağı öğrenildi.      
Facebook'ta dönen yalan haberler üzerine yöneticiler harekete geçti. Kullanıcıları sahte haberlere karşı uyaran sistem yolda.

Facebook üzerinden briçok yalan dönüyor ve yalan haberler yanlış yönlendirilmeye sebep oluyor. Ve sonunda Facebook yöneticileri de harekete geçmeye karar verdi.

 

Geçtiğimiz perşembe günü University of California Berkeley‘de düzenlenen panelde Facebook‘un Yayın Akışı Başkan Vekili Adam Mosseri konuşmacı olarak yer aldı. Yaptığı konuşmada sistem hakkında güncel durumdan ve planlarından bahseden Mosseri, sistemi genel hatları ile bu panelde tanıttı.

 

Facebook'ta okunan veya paylaşılan haberin asılsız olması durumunda bunu kullanıcıya bildirme ve engelleme, sistemin ilk geliştirilmeye çalışan özelliklerinden.

 

Facebook'un son zamanlarda fake hesaplar açarak halkı birbirine düşürecek paylaşımlar yapan, iftira ve hakaret içerikli paylaşımlar yayınlayan kişi yada kişilerin bilgilerinide paylaşacağı öğrenildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.