Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

FETÖ'cülerin Kapadokya'da Darbe Tatbikatı Yaptığı Ortaya Çıktı

NEVŞEHİR 08.04.2017 - 11:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

FETÖ'cülerin Kapadokya'da Darbe Tatbikatı Yaptığı Ortaya Çıktı

Kapadokya'da FETÖ’cü cuntanın darbeden bir gün önce darbe tatbikatı yaptıkları ortaya çıktı.
Kapadokya'da FETÖ’cü cuntanın darbeden bir gün önce darbe tatbikatı yaptıkları ortaya çıktı.     FETÖ elemanlarından Muhammed Çağrı Şener,  TBMM’yi bombalamak için Diyarbakır ve Balıkesir Hava üslerinden getirilen ve Sniper Pod olarak bilinen lazerle hedef işaretleme cihazlarının Kapadokya üzerinde denendiklerini açıkladı.   Söz konusu cihazı darbenin bir numaralı ismi Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş’ un Kapadokya üzerinde uçuş yaparak test ettiği belirlendi.     KANDİL YERİNE MECLİS’İ BOMBALADILAR Akıncı Üssü iddianamesinde 15 Temmuz gecesi yaşananların ayrıntıları da ortaya çıktı. Darbeci sanıklardan Muhammed Çağrı Şener, ifadesinde bildiklerini açık açık itiraf etti. Darbecilerin Ankara’da TBMM ve Özel Harekat Yerleşkesinin  bombalanmasını önceden planladıklarını anlatan Şener, bunun için Balıkesir ve Diyarbakır’dan 14 Temmuz günü F-16’larla Sniper Pod cihazlarının getirildiklerini söyledi.   AFYON YERİNE KAPADOKYA Muhammed Çağrı Şener, darbenin kritik isimlerinden  Hakan Karakuş ve Hasan Hüsnü Balıkçı’nın bu cihazları  denemek için uçuş yaptıkları ifade etti. 14 Temmuz’da iki ismin de Sniper podları denemek  uçuş yaptıklarını anlatan Şener şunları anlattı: “13/07/2016 günü yarbay Hakan Evrim ile Yüzbaşı Ahmet Tosun'un Diyarbakır'a giderek bir adet gelişmiş hedefleme podu olan Sniper getirdiler. Hakan Karakuş ile Hasan Hüsnü Balıkçı, Perşembe günü yeni gelen Sniper Podu ile Afyona uçuş planlanmasına rağmen Kapadokya profili olarak uçuşu gerçekleştirdiler. Adı geçenler Kapadokya'ya Shorti uçuşu yaptılar.”   BİR TANIK DAHA   Diğer yandan Muhammed Çağrı Şener’in itiraflarına darbecilerden Halit Oktay da açıklamalarıyla destek verdi. Halit Oktay ifadesinde şunları söyledi: “Diyarbakır ve Balıkesir üslerinden 14 Temmuz günü üsse gelişmiş hedefleme sistemi (sniper pod) getirildi. Sniper podları, Diyarbakır üssünden Ahmet Tosun ve Hakan Evrim'in, Balıkesir üssünden de Ahmet Pala ve İlker Hazinedar F16 uçaklarıyla getirdiler. Bu sistem gelir gelmez de Hakan Karakuş ve Hasan Balıkçı tarafından 15:30-16:00 sıralarında eğitim amacıyla Kapadokya bölgesine eğitimuçuşu yapıldı.” diye konuştu.      
Kapadokya'da FETÖ’cü cuntanın darbeden bir gün önce darbe tatbikatı yaptıkları ortaya çıktı.

Kapadokya'da FETÖ’cü cuntanın darbeden bir gün önce darbe tatbikatı yaptıkları ortaya çıktı.

 

 

FETÖ elemanlarından Muhammed Çağrı Şener,  TBMM’yi bombalamak için Diyarbakır ve Balıkesir Hava üslerinden getirilen ve Sniper Pod olarak bilinen lazerle hedef işaretleme cihazlarının Kapadokya üzerinde denendiklerini açıkladı.

 

Söz konusu cihazı darbenin bir numaralı ismi Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş’ un Kapadokya üzerinde uçuş yaparak test ettiği belirlendi.

 

 

KANDİL YERİNE MECLİS’İ BOMBALADILAR

Akıncı Üssü iddianamesinde 15 Temmuz gecesi yaşananların ayrıntıları da ortaya çıktı. Darbeci sanıklardan Muhammed Çağrı Şener, ifadesinde bildiklerini açık açık itiraf etti. Darbecilerin Ankara’da TBMM ve Özel Harekat Yerleşkesinin  bombalanmasını önceden planladıklarını anlatan Şener, bunun için Balıkesir ve Diyarbakır’dan 14 Temmuz günü F-16’larla Sniper Pod cihazlarının getirildiklerini söyledi.

 

AFYON YERİNE KAPADOKYA

Muhammed Çağrı Şener, darbenin kritik isimlerinden  Hakan Karakuş ve Hasan Hüsnü Balıkçı’nın bu cihazları  denemek için uçuş yaptıkları ifade etti. 14 Temmuz’da iki ismin de Sniper podları denemek  uçuş yaptıklarını anlatan Şener şunları anlattı:
“13/07/2016 günü yarbay Hakan Evrim ile Yüzbaşı Ahmet Tosun'un Diyarbakır'a giderek bir adet gelişmiş hedefleme podu olan Sniper getirdiler. Hakan Karakuş ile Hasan Hüsnü Balıkçı, Perşembe günü yeni gelen Sniper Podu ile Afyona uçuş planlanmasına rağmen Kapadokya profili olarak uçuşu
gerçekleştirdiler. Adı geçenler Kapadokya'ya Shorti uçuşu yaptılar.”

 

BİR TANIK DAHA

 

Diğer yandan Muhammed Çağrı Şener’in itiraflarına darbecilerden Halit Oktay da açıklamalarıyla destek verdi. Halit Oktay ifadesinde şunları söyledi:
“Diyarbakır ve Balıkesir üslerinden 14 Temmuz günü üsse gelişmiş hedefleme sistemi (sniper pod) getirildi. Sniper podları, Diyarbakır üssünden Ahmet Tosun ve Hakan Evrim'in, Balıkesir üssünden de Ahmet Pala ve İlker Hazinedar F16 uçaklarıyla getirdiler. Bu sistem gelir gelmez de Hakan Karakuş ve Hasan Balıkçı tarafından 15:30-16:00 sıralarında eğitim amacıyla Kapadokya bölgesine eğitimuçuşu yapıldı.” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.