Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

FETÖ'den Firar Eden Edene

GÜNCEL 28.06.2017 - 01:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

FETÖ'den Firar Eden Edene

FETÖ ele başı Fetullah Gülen, rüyalarından ve halüsinasyonlarından umudu kesen elemanlar selamı kesti.
FETÖ ele başı Fetullah Gülen, rüyalarından ve halüsinasyonlarından umudu kesen elemanlar selamı kesti. FETÖ’nün yurt dışına firar ettirdiği orta düzeydeki çok sayıda örgüt elemanı yurt dışına çıkar çıkmaz, örgütten kaçtı.   Ele başı Fetullah Gülen, ummadığı yerden darbe yerken, örgüt içi yazışmalarda bu durumun açıkça yazılması dikkat çekti.   KİMİ KIZINI, KİMİ OĞLUNU KİMİ DE SERVETİNİ DÜŞÜNÜYOR   FETÖ’nün örgüt içi yazışmalarında son günlerde en çok yurt dışına kaçan isimler üzerinde durulduğu belirlendi. FETÖ’nün diaspora oluşturmak ve Türkiye aleyhine kampanyalarda kullanmak üzere yurt dışına kaçırdığı ve çoğunluğu birden fazla yabancı dili iyi derecede okuyup yazan elemanlar buldukları ilk fırsatta örgütü terk etti.     Bu durum notlarda eleştirilirken, “Bin bir meşakkatle yurt dışına çıkardığımız arkadaşlarımızın ilk işi hizmete sırtını dönmek oldu. Umut bağladığımız, birkaç yabancı dil bilen arkadaşlarımızın, bu halleri moralleri bozuyor. Israrlı davetlere rağmen, bunlar ya Türkiye’de kalan oğlunu, ya kızını ya servetini düşünerek hizmetten kaçıyor” diye yazılması dikkat çekti.     HERKES ÇIKAR PEŞİNDE   Öte yandan notlara göre, FETÖ’de öz eleştiri de yapıldığı ortaya çıktı. Yaşananlardan hizmet hareketin ders çıkarması gerektiği anlatılırken, şu değerlendirme yapıldı: “Türkiye’de yaşayan Müslümanların çoğu, çocuklarına ve kendilerine İslam dini hakkında manevi hizmet veriyor diye Cemaat’i sevmemiş. Çocuğu daha iyi eğitim aldığı, daha iyi makamlara geldiği, iş güç sahibi olduğu, para ve itibar kazandığı için Cemaat’i sevmiş. Yurt içi ve dışında elde ettiği, edeceği muhtemel menfaat için Cemaat’in kurumlarına maddi-manevi destek olmuş. Burada ibretlik bir durum daha var.     Düne kadar Cemaat’e sahip çıkanların, çocuğunu Hizmet Hareketi’nin okuluna, yurduna, evine gönderenlerin çoğu bugün yüzbinlerce masum insanın linç edilmesini sessizce izliyor. Hatta Cemaat’e hakaret ediyor, ağzına geleni söylüyor. Çünkü dün Cemaat’e destek verirken elde ettiği makam, mevki, para, mal, mülk ve itibarı kaybetmekten korkuyor.”  
FETÖ ele başı Fetullah Gülen, rüyalarından ve halüsinasyonlarından umudu kesen elemanlar selamı kesti.

FETÖ ele başı Fetullah Gülen, rüyalarından ve halüsinasyonlarından umudu kesen elemanlar selamı kesti. FETÖ’nün yurt dışına firar ettirdiği orta düzeydeki çok sayıda örgüt elemanı yurt dışına çıkar çıkmaz, örgütten kaçtı.

 

Ele başı Fetullah Gülen, ummadığı yerden darbe yerken, örgüt içi yazışmalarda bu durumun açıkça yazılması dikkat çekti.

 

KİMİ KIZINI, KİMİ OĞLUNU KİMİ DE SERVETİNİ DÜŞÜNÜYOR

 

FETÖ’nün örgüt içi yazışmalarında son günlerde en çok yurt dışına kaçan isimler üzerinde durulduğu belirlendi. FETÖ’nün diaspora oluşturmak ve Türkiye aleyhine kampanyalarda kullanmak üzere yurt dışına kaçırdığı ve çoğunluğu birden fazla yabancı dili iyi derecede okuyup yazan elemanlar buldukları ilk fırsatta örgütü terk etti.

 

 

Bu durum notlarda eleştirilirken, “Bin bir meşakkatle yurt dışına çıkardığımız arkadaşlarımızın ilk işi hizmete sırtını dönmek oldu. Umut bağladığımız, birkaç yabancı dil bilen arkadaşlarımızın, bu halleri moralleri bozuyor. Israrlı davetlere rağmen, bunlar ya Türkiye’de kalan oğlunu, ya kızını ya servetini düşünerek hizmetten kaçıyor” diye yazılması dikkat çekti.

 

 

HERKES ÇIKAR PEŞİNDE

 

Öte yandan notlara göre, FETÖ’de öz eleştiri de yapıldığı ortaya çıktı. Yaşananlardan hizmet hareketin ders çıkarması gerektiği anlatılırken, şu değerlendirme yapıldı: “Türkiye’de yaşayan Müslümanların çoğu, çocuklarına ve kendilerine İslam dini hakkında manevi hizmet veriyor diye Cemaat’i sevmemiş. Çocuğu daha iyi eğitim aldığı, daha iyi makamlara geldiği, iş güç sahibi olduğu, para ve itibar kazandığı için Cemaat’i sevmiş. Yurt içi ve dışında elde ettiği, edeceği muhtemel menfaat için Cemaat’in kurumlarına maddi-manevi destek olmuş.

Burada ibretlik bir durum daha var.

 

 

Düne kadar Cemaat’e sahip çıkanların, çocuğunu Hizmet Hareketi’nin okuluna, yurduna, evine gönderenlerin çoğu bugün yüzbinlerce masum insanın linç edilmesini sessizce izliyor. Hatta Cemaat’e hakaret ediyor, ağzına geleni söylüyor. Çünkü dün Cemaat’e destek verirken elde ettiği makam, mevki, para, mal, mülk ve itibarı kaybetmekten korkuyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.