Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

FETÖ Şirketlerinin Cirosu Dudak Uçuklattı

GÜNCEL 29.12.2016 - 17:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

FETÖ Şirketlerinin Cirosu Dudak Uçuklattı

Bu milleti yıllardır din kispeti altında sömüren terör örgütü ele başı Fethullahçı Terör örgütü FETÖ bu milleti öylesine uyutmuş ki; gözüne parmağı soka soka şirketleri ve kendisi alenen servet sahibi olmuş.
Bu milleti yıllardır din kispeti altında sömüren terör örgütü ele başı Fethullahçı Terör örgütü FETÖ bu milleti öylesine uyutmuş ki; gözüne parmağı soka soka şirketleri ve kendisi alenen servet sahibi olmuş.   Başbakan Binali Yıldırım FETÖ destekçisi şirketlerin öz kaynağının 16 milyar, cirosunun 14.2 milyar ve mal varlıklarının ise 4.8 milyar lira olduğunu açıkladı.     Gün geçtikçe tüm hesaplar ortaya çıkmaya başladı.. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 46 grubun şirketlerinin aktif büyüklüğünün 35 milyar lira olduğu belirlendi.     Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Başbakan Binali Yıldırım söz konusu şirketlerin öz kaynağının 16 milyar, cirosunun 14.2 milyar ve mal varlıklarının ise 4.8 milyar lira olduğunu açıkladı.   TOPLAM ŞİRKET SAYISI  692   Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün ekonomi ayağını oluşturan şirketlere fon tarafından kayyum atanmasına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta önemli tespitlerde bulundu. Bu şirketlere yönelik işlemler konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğü mesajını veren Yıldırım, şirketlere değil gruplara kayyum atandığına dikkat çekti. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, bu şirketlerde 90'ı fon personeli olmak üzere toplam 219 kişi yönetim organlarına atandı. Yıldırım, yöneticilerden şirketlerde yaptıkları işlemler hakkında düzenli bilgi talep edildiğini ve kayyumların her bir şirket için ayrı ücret almadığını belirterek, "2 bin lira ile 9 bin lira arasında ücret alıyorlar. Bu tutarlar atanan kişinin görev aldığı şirket sayısına bakılmadan tek bir şirketten ödeniyor" dedi. TMSF'ye devredilen şirket sayısı 692, çalışan sayısı da 38 bin civarında.   Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin verdiği bilgiye göre de FETÖ'nün finansörü şirketler fona devredildikten sonra, 17-25 Aralık'ta bozulmaya başlayan ticari faaliyetleri de düzelmeye, borsa değerleri de hızla artmaya başladı. Fon yönetiminde şirketlerin sıkıntıları bir bir çözüldü.  
Bu milleti yıllardır din kispeti altında sömüren terör örgütü ele başı Fethullahçı Terör örgütü FETÖ bu milleti öylesine uyutmuş ki; gözüne parmağı soka soka şirketleri ve kendisi alenen servet sahibi olmuş.

Bu milleti yıllardır din kispeti altında sömüren terör örgütü ele başı Fethullahçı Terör örgütü FETÖ bu milleti öylesine uyutmuş ki; gözüne parmağı soka soka şirketleri ve kendisi alenen servet sahibi olmuş.

 

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ destekçisi şirketlerin öz kaynağının 16 milyar, cirosunun 14.2 milyar ve mal varlıklarının ise 4.8 milyar lira olduğunu açıkladı.

 

 

Gün geçtikçe tüm hesaplar ortaya çıkmaya başladı.. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen 46 grubun şirketlerinin aktif büyüklüğünün 35 milyar lira olduğu belirlendi.

 

 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre Başbakan Binali Yıldırım söz konusu şirketlerin öz kaynağının 16 milyar, cirosunun 14.2 milyar ve mal varlıklarının ise 4.8 milyar lira olduğunu açıkladı.

 

TOPLAM ŞİRKET SAYISI  692

 

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün ekonomi ayağını oluşturan şirketlere fon tarafından kayyum atanmasına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta önemli tespitlerde bulundu. Bu şirketlere yönelik işlemler konusunda titiz bir çalışma yürütüldüğü mesajını veren Yıldırım, şirketlere değil gruplara kayyum atandığına dikkat çekti. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, bu şirketlerde 90'ı fon personeli olmak üzere toplam 219 kişi yönetim organlarına atandı.
Yıldırım, yöneticilerden şirketlerde yaptıkları işlemler hakkında düzenli bilgi talep edildiğini ve kayyumların her bir şirket için ayrı ücret almadığını belirterek, "2 bin lira ile 9 bin lira arasında ücret alıyorlar. Bu tutarlar atanan kişinin görev aldığı şirket sayısına bakılmadan tek bir şirketten ödeniyor" dedi. TMSF'ye devredilen şirket sayısı 692, çalışan sayısı da 38 bin civarında.

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin verdiği bilgiye göre de FETÖ'nün finansörü şirketler fona devredildikten sonra, 17-25 Aralık'ta bozulmaya başlayan ticari faaliyetleri de düzelmeye, borsa değerleri de hızla artmaya başladı. Fon yönetiminde şirketlerin sıkıntıları bir bir çözüldü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.