Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

FETÖ Temizliğine 1000’er TL İkramiye

GÜNCEL 14.03.2017 - 14:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

FETÖ Temizliğine 1000’er TL İkramiye

Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Ve Tic. A.Ş. yöneticilerinin, çalışanlarının evraklar ve bilgisayarlarda yaptıkları FETÖ temizliğinden sonra 1000’er lira ikramiye ödedikleri iddia edildi.
Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Ve Tic. A.Ş. yöneticilerinin, çalışanlarının evraklar ve bilgisayarlarda yaptıkları FETÖ temizliğinden sonra 1000’er lira ikramiye ödedikleri iddia edildi.   Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 71 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde, Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattına yapılan bir ihbara da yer verildi. Eski Kumtel A.Ş. çalışanı olduğunu belirten muhbir sözkonusu ihbarda, 17/25 Aralık’tan sonra fabrika yöneticilerinin kendilerini toplayarak, FETÖ ile ilgili tüm evrak ve bilgilerin muhasebe kayıtlarından ve bilgisayarlardan silinmesini istediklerini ve bu temizlik operasyonundan sonra kendilerine 1000’er lira dağıtıldığını belirtti. O şahıs, başka bir toplantıda, şirket hissedarı Osman Köseoğlu’nun  “AKP’ye kesinlikle oy vermeyeceksiniz!” dediğini de aktardı. İddianamenin 35. sayfasında bu olaylar şöyle yer aldı. “Şüpheli Ahmet Köseoğlu hakkındaki iddia ve beyanlar: 29/07/2016 günü saat:19:58 sularında Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarda; ‘Eski Kumtel A.Ş. çalışanıyım. 17/25 Aralık olaylarından sonra yöneticiler toplantı yaptı, toplantı esnasında telefonlarını yanımıza bıraktılar, toplantıdan sonra ‘muhasebe evraklarını yok edin’ dediler ve ‘bilgisayarlarınızda ne var ne yok silin’ denildi. Biz de ne olduğunu anlamadığımız için hepsini yok ettik. Bir hafta sonra müfettişler geldi inceleme yaptılar ve incelemeden sonra şirket yetkilileri bizlere 1000’er TL  para dağıttılar. Hissedar olan Osman Köseoğlu ‘AKP’ye kesinlikle oy vermeyeceksiniz’ dedi. Bizleri Fetullah cemaati toplantılarına çağırdılar’ şeklinde iddiaların olduğu görülmüştür.”                                   Kaynak : Kayseri Gündem  
Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Ve Tic. A.Ş. yöneticilerinin, çalışanlarının evraklar ve bilgisayarlarda yaptıkları FETÖ temizliğinden sonra 1000’er lira ikramiye ödedikleri iddia edildi.

Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. Ve Tic. A.Ş. yöneticilerinin, çalışanlarının evraklar ve bilgisayarlarda yaptıkları FETÖ temizliğinden sonra 1000’er lira ikramiye ödedikleri iddia edildi.

 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 71 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde, Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattına yapılan bir ihbara da yer verildi.



Eski Kumtel A.Ş. çalışanı olduğunu belirten muhbir sözkonusu ihbarda, 17/25 Aralık’tan sonra fabrika yöneticilerinin kendilerini toplayarak, FETÖ ile ilgili tüm evrak ve bilgilerin muhasebe kayıtlarından ve bilgisayarlardan silinmesini istediklerini ve bu temizlik operasyonundan sonra kendilerine 1000’er lira dağıtıldığını belirtti. O şahıs, başka bir toplantıda, şirket hissedarı Osman Köseoğlu’nun  “AKP’ye kesinlikle oy vermeyeceksiniz!” dediğini de aktardı.



İddianamenin 35. sayfasında bu olaylar şöyle yer aldı.
“Şüpheli Ahmet Köseoğlu hakkındaki iddia ve beyanlar:
29/07/2016 günü saat:19:58 sularında Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbarda; ‘Eski Kumtel A.Ş. çalışanıyım. 17/25 Aralık olaylarından sonra yöneticiler toplantı yaptı, toplantı esnasında telefonlarını yanımıza bıraktılar, toplantıdan sonra ‘muhasebe evraklarını yok edin’ dediler ve ‘bilgisayarlarınızda ne var ne yok silin’ denildi. Biz de ne olduğunu anlamadığımız için hepsini yok ettik. Bir hafta sonra müfettişler geldi inceleme yaptılar ve incelemeden sonra şirket yetkilileri bizlere 1000’er TL  para dağıttılar. Hissedar olan Osman Köseoğlu ‘AKP’ye kesinlikle oy vermeyeceksiniz’ dedi. Bizleri Fetullah cemaati toplantılarına çağırdılar’ şeklinde iddiaların olduğu görülmüştür.” 
 

 

                            

Kaynak : Kayseri Gündem

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.