MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gazeteci Alparslan Körükçü’den siyasi erkâna çağrı

GÜNCEL 15.02.2019 - 12:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gazeteci Alparslan Körükçü’den siyasi erkâna çağrı

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşıyor!
  Bu süreç siyasetçilerin ve adayların gazetecilerle en çok görüştüğü zamanlardan birisi. Her parti kendi adayının kazanmasını istiyor, her aday da kendi haberlerinin daha çok yapılmasını arzu ediyor. Tüm bunlar için gerekli olay şey: Gazeteci, haber ve reklam! Siyasetçiler ve adaylar seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği her yerde cep telefonu ile fotoğraf çektirip gazetecilere göndererek haber yapılmasını istiyor. Bazı siyasiler de haberleri yapılmayınca telefon açıp “haber neden yapılmadı?” diye sorabiliyor. Yani bu süreçte herkes gazetelerde ve internet sitelerinde görünmek, kendini seçmene göstermek istiyor. Bu haber boyutu! Bir de bunun reklam boyutu var. Aynı siyasetçilerimiz ve adaylarımız reklam çalışmasına gelindiği zaman billboardları tercih ediyor. Her billboardda bir adayın reklamı var. Yan yana olan billboardlarda da tüm adayların fotoğraflarını görebiliyoruz. Haber konusunda gazete ve internet sitelerini tercih eden siyasiler ve adaylar, reklam vermeye gelindiğinde neden gazete ve internet sitelerinden uzak duruyor? Reklam paralı, haber parasız olduğu için bedava yapılan işi gazetecilere yükleyip ücretli yapılan işi başka sektöre yaptırıyorlar. Biz gazeteciler olarak şunu diyebiliriz: “Reklam yaptırdığınız billboardlarda haberlerinizi yayınlatın” Ya da siz haberlerinizin olduğu gazete ve internet sitelerine reklam verebilirsiniz. Mesela adayların fotoğrafları gazetelerde tam sayfa çıkabilir. Çünkü gazetecilerin ve gazetelerin de gelire ihtiyacı var. Biz gazetecilerin nasıl şartlarda çalıştığını 10 Ocak'ta belgesel gösterimiyle anlatmıştık. Ve adaylar başta olmak üzere herkes bize hak vermişti. Anlaşılan hak sadece o gün için verildi ve o günden sonra tekrar alındı. Çünkü siyasetçilerin ve adayların gazetecilere bakış açısı 9 Ocak'ta neyse bugün de o! Dediğimiz gibi eğer insanların billboardları daha çok gördüğünü, broşürleri daha çok okuduğunu düşünüyorsanız haberlerinizi de danışmanlarınız aracılığıyla yaptırıp broşürlere basarak her vatandaşa birebir ulaştırabilir, okumalarını sağlaya bilirsiniz. Ya da her haberinizi billboardlara yapıştırıp herkese okutabilirsiniz. Siz bile inanmadınız böyle bir şey olacağına Ama haberlerin gazete ve internet siteleri aracılığıyla vatandaşa daha kolay ulaştığını düşünüyorsanız ki düşünüyorsunuz. Emin olun reklamlarınız da daha kolay ulaşır. Billboardlara reklam vermeyin gibi bir şey anlaşılmasın ama onlara verdiğiniz reklamı gazete ve internet sitelerine de vermeyi düşünmeye başlayın.
31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşıyor!

 

Bu süreç siyasetçilerin ve adayların gazetecilerle en çok görüştüğü zamanlardan birisi.

Her parti kendi adayının kazanmasını istiyor, her aday da kendi haberlerinin daha çok yapılmasını arzu ediyor.

Tüm bunlar için gerekli olay şey: Gazeteci, haber ve reklam!

Siyasetçiler ve adaylar seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği her yerde cep telefonu ile fotoğraf çektirip gazetecilere göndererek haber yapılmasını istiyor.

Bazı siyasiler de haberleri yapılmayınca telefon açıp “haber neden yapılmadı?” diye sorabiliyor.

Yani bu süreçte herkes gazetelerde ve internet sitelerinde görünmek, kendini seçmene göstermek istiyor.

Bu haber boyutu!

Bir de bunun reklam boyutu var.

Aynı siyasetçilerimiz ve adaylarımız reklam çalışmasına gelindiği zaman billboardları tercih ediyor.

Her billboardda bir adayın reklamı var.

Yan yana olan billboardlarda da tüm adayların fotoğraflarını görebiliyoruz.

Haber konusunda gazete ve internet sitelerini tercih eden siyasiler ve adaylar, reklam vermeye gelindiğinde neden gazete ve internet sitelerinden uzak duruyor?

Reklam paralı, haber parasız olduğu için bedava yapılan işi gazetecilere yükleyip ücretli yapılan işi başka sektöre yaptırıyorlar.

Biz gazeteciler olarak şunu diyebiliriz: “Reklam yaptırdığınız billboardlarda haberlerinizi yayınlatın”

Ya da siz haberlerinizin olduğu gazete ve internet sitelerine reklam verebilirsiniz.

Mesela adayların fotoğrafları gazetelerde tam sayfa çıkabilir.

Çünkü gazetecilerin ve gazetelerin de gelire ihtiyacı var.

Biz gazetecilerin nasıl şartlarda çalıştığını 10 Ocak'ta belgesel gösterimiyle anlatmıştık.

Ve adaylar başta olmak üzere herkes bize hak vermişti.

Anlaşılan hak sadece o gün için verildi ve o günden sonra tekrar alındı.

Çünkü siyasetçilerin ve adayların gazetecilere bakış açısı 9 Ocak'ta neyse bugün de o!

Dediğimiz gibi eğer insanların billboardları daha çok gördüğünü, broşürleri daha çok okuduğunu düşünüyorsanız haberlerinizi de danışmanlarınız aracılığıyla yaptırıp broşürlere basarak her vatandaşa birebir ulaştırabilir, okumalarını sağlaya bilirsiniz.

Ya da her haberinizi billboardlara yapıştırıp herkese okutabilirsiniz.

Siz bile inanmadınız böyle bir şey olacağına

Ama haberlerin gazete ve internet siteleri aracılığıyla vatandaşa daha kolay ulaştığını düşünüyorsanız ki düşünüyorsunuz. Emin olun reklamlarınız da daha kolay ulaşır.

Billboardlara reklam vermeyin gibi bir şey anlaşılmasın ama onlara verdiğiniz reklamı gazete ve internet sitelerine de vermeyi düşünmeye başlayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.