MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gaziantep mutfağı Göreme’de tanıtılıyor

NEVŞEHİR 25.06.2019 - 08:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gaziantep mutfağı Göreme’de tanıtılıyor

Göreme Belediyesi tarafından düzenlenen Antep Günleri etkinliği kasaba içerisinde kortej yürüyüşü ile başlayarak yöresel lezzetler misafirlerin beğenisine sunuldu.
  Göreme etkinlik alanında kurulan stantlarda Gaziantep’e dair yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.   Çiğköfte, baklava, menengiç kahvesi ve baharatların yoğun ilgi gördüğü etkinliğe, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yanı sıra meclis üyeleri, turizm işletmecileri, yerli ve yabancı turistler katıldı.   Başkan Eren, "UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağında Gaziantep mutfağı dünyanın 8. mutfağı olarak tescillendi. Kapadokya’da Dünya Miras Listesinde tescilli bir bölge. Bu anlamda iki değer bir arada tanıtılıyor” dedi.   Mini konserler ve gösterilerin de sunulduğu etkinlik 30 Haziran Pazar günü akşamına kadar devam edecek.
Göreme Belediyesi tarafından düzenlenen Antep Günleri etkinliği kasaba içerisinde kortej yürüyüşü ile başlayarak yöresel lezzetler misafirlerin beğenisine sunuldu.

 

Göreme etkinlik alanında kurulan stantlarda Gaziantep’e dair yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.

 

Çiğköfte, baklava, menengiç kahvesi ve baharatların yoğun ilgi gördüğü etkinliğe, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in yanı sıra meclis üyeleri, turizm işletmecileri, yerli ve yabancı turistler katıldı.

 

Başkan Eren, "UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağında Gaziantep mutfağı dünyanın 8. mutfağı olarak tescillendi. Kapadokya’da Dünya Miras Listesinde tescilli bir bölge. Bu anlamda iki değer bir arada tanıtılıyor” dedi.

 

Mini konserler ve gösterilerin de sunulduğu etkinlik 30 Haziran Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.