Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gaznevi ve Çetinel Cami Cemaati Çanakkale'yi Gezdi

NEVŞEHİR 17.05.2018 - 11:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gaznevi ve Çetinel Cami Cemaati Çanakkale'yi Gezdi

Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan ve Çetinel Camii İmam Hatibi Hüseyin Yılmaz birlikte Camilerinde Namaz kılan cemaatlerini aileleri ile birlikte Çanakkale’ye götürdüler.
  Bu gezide ilk önce Çanakkale nin şehitlikleri sırasıyla ziyaret edildi.Bir Rehber eşliğinde yapılan gezide şu noktalar ziyaret edildi.   Gelibolu Yarım Adası’nda: Dur Yolcu Yazısı, Kilitbahir Kalesi, Namazgah, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Yalnız Çam (Lone Pine) Mezarlığı ve Anıtı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Şehitler Abidesi, İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi,Yahya Çavuş anıtı,Hasan Albay anıtı ve daha bir çok nokta ziyaret edildi.   Kuranı Kerimler okundu ve topluca  Dualar edildi. Alçıtepe Köyünde topluca Namaz kılındı. Daha sonra topluca resim çektirildi gezinin ilk bölümü olan  Çanakkale turu tamamlandı ve Bursada konaklamak için yola çıkıldı.   Gaznevi Camii ve Çetinel Camii tarafından düzenlenen gezinin ikinci bölümü Bursa ile devam etti. Burada Bursanın adeta sembolü olan ULU Camii ziyaret edildi ve Öğle namazı topluca kılındı.Daha sonra Bursayı tepeden bakışla izlenebilen Tophane ye çıkıldı. Burada bulunan Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi Türbesi ve Osmanlı Devletinin İkinci Padişahı olan Orhan Gazinin Türbesi ziyaret edildi,Kuranı Kerimler okundu ve Dualar edildi.Buradan yine Bursanın sembollerinden Emir Sultan Camii ve Türbesi ziyaret edildi.Sonra Yeşil Cami ve Türbesi ziyaret edildi.   Gaznevi Camii ve Çetinel Camii tarafından düzenlenen gezinin ikinci bölümü olan Bursa bölümü de böylece tamamlanmış oldu.3 gün süren bu geziye aileleri ile birlikte 35 kişi katıldı.
Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan ve Çetinel Camii İmam Hatibi Hüseyin Yılmaz birlikte Camilerinde Namaz kılan cemaatlerini aileleri ile birlikte Çanakkale’ye götürdüler.

 

Bu gezide ilk önce Çanakkale nin şehitlikleri sırasıyla ziyaret edildi.Bir Rehber eşliğinde yapılan gezide şu noktalar ziyaret edildi.

 

Gelibolu Yarım Adası’nda: Dur Yolcu Yazısı, Kilitbahir Kalesi, Namazgah, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Yalnız Çam (Lone Pine) Mezarlığı ve Anıtı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Şehitler Abidesi, İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi,Yahya Çavuş anıtı,Hasan Albay anıtı ve daha bir çok nokta ziyaret edildi.

 

Kuranı Kerimler okundu ve topluca  Dualar edildi. Alçıtepe Köyünde topluca Namaz kılındı. Daha sonra topluca resim çektirildi gezinin ilk bölümü olan  Çanakkale turu tamamlandı ve Bursada konaklamak için yola çıkıldı.

 

Gaznevi Camii ve Çetinel Camii tarafından düzenlenen gezinin ikinci bölümü Bursa ile devam etti. Burada Bursanın adeta sembolü olan ULU Camii ziyaret edildi ve Öğle namazı topluca kılındı.Daha sonra Bursayı tepeden bakışla izlenebilen Tophane ye çıkıldı. Burada bulunan Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi Türbesi ve Osmanlı Devletinin İkinci Padişahı olan Orhan Gazinin Türbesi ziyaret edildi,Kuranı Kerimler okundu ve Dualar edildi.Buradan yine Bursanın sembollerinden Emir Sultan Camii ve Türbesi ziyaret edildi.Sonra Yeşil Cami ve Türbesi ziyaret edildi.

 

Gaznevi Camii ve Çetinel Camii tarafından düzenlenen gezinin ikinci bölümü olan Bursa bölümü de böylece tamamlanmış oldu.3 gün süren bu geziye aileleri ile birlikte 35 kişi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.