MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Meyvecilik Eğitim Malzemesi Dağıttı

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2016 - 09:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Meyvecilik Eğitim Malzemesi Dağıttı

  Nevşehir de meyvecilik yapan işletmelere yönelik eğitim ve yayım faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Necmettin Sapmaz, yaptığı açıklamada, "İlimizde yaklaşık 180 bin dekar bağ ve 36 bin dekar meyvelik alan bulunmaktadır. Yıldan yıla mevcut meyve bahçelerine düzenlemeler ile birlikte yeni ve modern meyve bahçelerinin kurulması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında meyve bahçesi tesisinde kullanmak, meyvelerin uzun zaman iyi ve bol verim vermelerini sağlamak, verimden düşen ağaçların tekrar verimli hale getirmek için budama faaliyetlerini sürdüren üreticilerin eğitimlerini sağlamak önemlidir" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Necmettin Sapmaz’ın açıklamasının ardından İl merkez ve ilçelerde eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere temin edilen aşılama, bakım ve budama malzemeler teknik personele dağıtımı yapıldı.
 

Nevşehir de meyvecilik yapan işletmelere yönelik eğitim ve yayım faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Necmettin Sapmaz, yaptığı açıklamada, "İlimizde yaklaşık 180 bin dekar bağ ve 36 bin dekar meyvelik alan bulunmaktadır. Yıldan yıla mevcut meyve bahçelerine düzenlemeler ile birlikte yeni ve modern meyve bahçelerinin kurulması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında meyve bahçesi tesisinde kullanmak, meyvelerin uzun zaman iyi ve bol verim vermelerini sağlamak, verimden düşen ağaçların tekrar verimli hale getirmek için budama faaliyetlerini sürdüren üreticilerin eğitimlerini sağlamak önemlidir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Necmettin Sapmaz’ın açıklamasının ardından İl merkez ve ilçelerde eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere temin edilen aşılama, bakım ve budama malzemeler teknik personele dağıtımı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.