MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gizligider,’50 Yıllık Yamula Barajı Hayalimiz AK Partiyle Gerçek Oluyor’

SİYASET 24.11.2017 - 20:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gizligider,’50 Yıllık Yamula Barajı Hayalimiz AK Partiyle Gerçek Oluyor’

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ebubekir Gizligider komisyonda görüşülen Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçe hakkında söz alarak düşüncelerini paylaştı.
  Sözlerine başlarken 2018 yılı bütçesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı için hayırlı olması temennisinde bulunan Gizligider, Kıbrıs’a su götürme projesinin ülkemiz için büyük bir başarı hikayesi olduğunu, bu projeyle ülke genelinde çıtayı yükselttiğimizi belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.   Nevşehir’in de bulunduğu Orta Anadolu bölgesinin ağaç ve orman açısından yaşadığı duruma açıklık getiren Gizligider, doğal koşulları ve toprak yapısı nedeniyle bölgemizin orman konusunda şanssız olduğunu, toprak yapısının yanında vasfını kaybetmiş meraların da ormanlaşmaya engel teşkil ettiğini belirtti. Bakanlığın çalışmalarıyla oldukça fazla ağaç dikilmesine rağmen orman alanımızın hala yetersiz kaldığını söyleyen Gizligider, engel teşkil eden vasfını kaybetmiş meralarla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.   Bölgemizin yıllardır diline dolanan Yamula Barajı konusuna da değinen Gizligider, partimiz iktidarı ile su tutmaya başlayan ve 50 yıllık hayalimiz olan Yamula Barajından Nevşehir’e yapılacak sulama projelerinin önemini hatırlattı. ‘’Güneydoğu Anadolu bölgesi için GAP ne kadar önemliyse Yamula Barajı da bölgemiz için o kadar önemli’’ diyerek sözlerine devam eden Gizligider bir nevi çöl arazisi durumunda bulunan bölgemizin proje ihalesi yapılan ve önümüzdeki yıl ilk yapım ihalesi yapılarak 2019 yılında Nevşehir’e ve çevre illere su verecek sulama kanallarıyla vahaya döneceğini söyledi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ebubekir Gizligider komisyonda görüşülen Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçe hakkında söz alarak düşüncelerini paylaştı.

 

Sözlerine başlarken 2018 yılı bütçesinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı için hayırlı olması temennisinde bulunan Gizligider, Kıbrıs’a su götürme projesinin ülkemiz için büyük bir başarı hikayesi olduğunu, bu projeyle ülke genelinde çıtayı yükselttiğimizi belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Nevşehir’in de bulunduğu Orta Anadolu bölgesinin ağaç ve orman açısından yaşadığı duruma açıklık getiren Gizligider, doğal koşulları ve toprak yapısı nedeniyle bölgemizin orman konusunda şanssız olduğunu, toprak yapısının yanında vasfını kaybetmiş meraların da ormanlaşmaya engel teşkil ettiğini belirtti. Bakanlığın çalışmalarıyla oldukça fazla ağaç dikilmesine rağmen orman alanımızın hala yetersiz kaldığını söyleyen Gizligider, engel teşkil eden vasfını kaybetmiş meralarla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

Bölgemizin yıllardır diline dolanan Yamula Barajı konusuna da değinen Gizligider, partimiz iktidarı ile su tutmaya başlayan ve 50 yıllık hayalimiz olan Yamula Barajından Nevşehir’e yapılacak sulama projelerinin önemini hatırlattı. ‘’Güneydoğu Anadolu bölgesi için GAP ne kadar önemliyse Yamula Barajı da bölgemiz için o kadar önemli’’ diyerek sözlerine devam eden Gizligider bir nevi çöl arazisi durumunda bulunan bölgemizin proje ihalesi yapılan ve önümüzdeki yıl ilk yapım ihalesi yapılarak 2019 yılında Nevşehir’e ve çevre illere su verecek sulama kanallarıyla vahaya döneceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.