MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gizligider, Kaya Oyma Yapılar Hakkında Toplantıya Katıldı

TURİZM 11.05.2017 - 13:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gizligider, Kaya Oyma Yapılar Hakkında Toplantıya Katıldı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider beraberindeki Nevşehir heyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, kaya oyma yapılarla ilgili yönetmeliğin neticelendirilmesi toplantısına katıldı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider beraberindeki Nevşehir heyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, kaya oyma yapılarla ilgili yönetmeliğin neticelendirilmesi toplantısına katıldı.   Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürlerinin katılımlarında düzenlenen "Kaya Oyma Yapılarla" ilgili toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Şube Müdürü Ayberk Serdar Korkmaz, Müdür Yardımcısı Mustafa Solmaz, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Müteahhit Mustafa Kurugöllü (Höyük İnşaat Yön.Krl Başkanı) ve Jeofizik Mühendisi Umut Ergül yer aldı.   Toplantı sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, "Kapadokya Bölgemizde binlerce kişinin istihdamını sağlayan ve ülkemizde sadece Nevşehir’de mevcut olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma ticari yapıların ihtiyaç duyduğu yasal düzenleme çalışmamızda sona geldik" dedi.   Gizligider açıklamasında; ‘’Kayadan oyma yapılar ve yeraltı depoları ile ilgili yürürlüğe girecek yönetmelik sonrasında turistik ve tarımsal anlamda çalışan kaya oyma yapılar yasal statüye kavuşacaktır. Yönetmelik ile bu yapıların altyapı ve ruhsatlandırma sıkıntıları sona erecek, yapılacak planlama ve proje çalışmalarıyla sektörün uzun vadede daha verimli çalışabilmesi sağlanacaktır. İlgili düzenlemede son rötuşların yapılmasının ardından uzun süredir beklenen yönetmelik kısa bir süre sonra yayımlanacak ve bölgemize has bu yapılara dair belirsizlik sona erecek ve tarımsal ve ticari desteklerden faydalanılabilecek ve hukuki boşluk sona erecektir" dedi. Kaya oyma yapılarla ilgili olarak artık sona gelindiğini ve müjdeli haberi çok yakında Nevşehir halkına vereceklerini ifade eden Gizligider, "Katkıları sebebiyle Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Müdürlüğümüze ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, Nevşehir Milletvekilleri olarak uzun bir süredir titizlikle üzerinde çalıştığımız yönetmeliğimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  
AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider beraberindeki Nevşehir heyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, kaya oyma yapılarla ilgili yönetmeliğin neticelendirilmesi toplantısına katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider beraberindeki Nevşehir heyeti ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, kaya oyma yapılarla ilgili yönetmeliğin neticelendirilmesi toplantısına katıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürlerinin katılımlarında düzenlenen "Kaya Oyma Yapılarla" ilgili toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Şube Müdürü Ayberk Serdar Korkmaz, Müdür Yardımcısı Mustafa Solmaz, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Müteahhit Mustafa Kurugöllü (Höyük İnşaat Yön.Krl Başkanı) ve Jeofizik Mühendisi Umut Ergül yer aldı.

 

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, "Kapadokya Bölgemizde binlerce kişinin istihdamını sağlayan ve ülkemizde sadece Nevşehir’de mevcut olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma ticari yapıların ihtiyaç duyduğu yasal düzenleme çalışmamızda sona geldik" dedi.

 

Gizligider açıklamasında; ‘’Kayadan oyma yapılar ve yeraltı depoları ile ilgili yürürlüğe girecek yönetmelik sonrasında turistik ve tarımsal anlamda çalışan kaya oyma yapılar yasal statüye kavuşacaktır. Yönetmelik ile bu yapıların altyapı ve ruhsatlandırma sıkıntıları sona erecek, yapılacak planlama ve proje çalışmalarıyla sektörün uzun vadede daha verimli çalışabilmesi sağlanacaktır. İlgili düzenlemede son rötuşların yapılmasının ardından uzun süredir beklenen yönetmelik kısa bir süre sonra yayımlanacak ve bölgemize has bu yapılara dair belirsizlik sona erecek ve tarımsal ve ticari desteklerden faydalanılabilecek ve hukuki boşluk sona erecektir" dedi. Kaya oyma yapılarla ilgili olarak artık sona gelindiğini ve müjdeli haberi çok yakında Nevşehir halkına vereceklerini ifade eden Gizligider, "Katkıları sebebiyle Bakanlığımıza, Valiliğimize, İl Müdürlüğümüze ve sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, Nevşehir Milletvekilleri olarak uzun bir süredir titizlikle üzerinde çalıştığımız yönetmeliğimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.