MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme'de 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

KÜLTÜR-SANAT 12.07.2018 - 22:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Göreme'de 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.
  Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde belediye tarafından düzenlenen Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali’nin beşincisi başladı.   Festivalde, Azerbeycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Samsun, Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen halk oyunları ekipleri önce kortej yürüyüşüne katıldı daha sonra sahneye çıkarak gösteri sundu.   Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Göreme tarihi süreçten bugüne kadar kültürlerin buluştuğu bir merkez olma görevini sürdürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, şehirlerinden Kapadokya'nın merkezi Göreme'ye gelerek kültür çeşitliliği oluşturan ekiplerimiz bu kaynaşmayı yaşatan birer elçi durumundalar. Ben buradan tüm dünya insanlarına bir çağrıda bulunuyorum; dünya kültürlerinin buluştuğu Türkiye'ye gelin ve Göreme'yi de görmeden gitmeyin.” dedi.   Göreme Belediyesi tarafından düzenlenen festivali AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ve vatandaşlar katıldı.   Festival, 4 gün boyunca devam edecek. 
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde 5.Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

 

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde belediye tarafından düzenlenen Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali’nin beşincisi başladı.

 

Festivalde, Azerbeycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Samsun, Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen halk oyunları ekipleri önce kortej yürüyüşüne katıldı daha sonra sahneye çıkarak gösteri sundu.

 

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Göreme tarihi süreçten bugüne kadar kültürlerin buluştuğu bir merkez olma görevini sürdürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, şehirlerinden Kapadokya'nın merkezi Göreme'ye gelerek kültür çeşitliliği oluşturan ekiplerimiz bu kaynaşmayı yaşatan birer elçi durumundalar. Ben buradan tüm dünya insanlarına bir çağrıda bulunuyorum; dünya kültürlerinin buluştuğu Türkiye'ye gelin ve Göreme'yi de görmeden gitmeyin.” dedi.

 

Göreme Belediyesi tarafından düzenlenen festivali AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ve vatandaşlar katıldı.

 

Festival, 4 gün boyunca devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.