MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme'de Halk Oyunları Festivali Sona Erdi

KÜLTÜR-SANAT 16.07.2018 - 00:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Göreme'de Halk Oyunları Festivali Sona Erdi

Göreme Belediyesinin organize ettiği 5. Uluslararası Göreme Kapadokya Halk Oyunları Festivali sona erdi.
  5 ülke ve 3 ilden, 8 ekibin katıldığı festival ve Göreme'de düzenlenen 5. Uluslararası Göreme müzik, Dans ve Halk Oyunları Festivali sona erdi.  Festivalin son günüde tüm Şehit ve Gazilerimizin anısına Kur'an Tilaveti ve 15 Temmuz Özel gösterimi ile son buldu.    Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Festivalin kapanış konuşmasında Halk Oyunları Festivaline katılan grupları ve konukları selamlayarak "Halk Oyunlarında sergilenen kültürler ülkemizin zenginliğini gösteriyor. Bu zenginliği burada yaşatan ve ülkemizin ve Dünyanın her köşesinden gelen tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi bu güzelliği burada yaşamaya davet ediyorum diyerek.  Tüm Şehitlerimizi Rahmetle anıyor yaralı Gazilerimize ise Allah'tan şifa diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.  Program sonunda tüm yerli ve yabancı gruplar ellerinde Türk bayraklarıyla festivale renkli dakikalar yaşattı.    4 gün süren festival sonunda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, tüm katılımcı yarışmacıların grup başkanlarına Göreme’nin simgesi olan Roma kalesi plaketini takdim etti.
Göreme Belediyesinin organize ettiği 5. Uluslararası Göreme Kapadokya Halk Oyunları Festivali sona erdi.

 

5 ülke ve 3 ilden, 8 ekibin katıldığı festival ve Göreme'de düzenlenen 5. Uluslararası Göreme müzik, Dans ve Halk Oyunları Festivali sona erdi. 


Festivalin son günüde tüm Şehit ve Gazilerimizin anısına Kur'an Tilaveti ve 15 Temmuz Özel gösterimi ile son buldu.

 

 Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Festivalin kapanış konuşmasında Halk Oyunları Festivaline katılan grupları ve konukları selamlayarak "Halk Oyunlarında sergilenen kültürler ülkemizin zenginliğini gösteriyor. Bu zenginliği burada yaşatan ve ülkemizin ve Dünyanın her köşesinden gelen tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi bu güzelliği burada yaşamaya davet ediyorum diyerek.  Tüm Şehitlerimizi Rahmetle anıyor yaralı Gazilerimize ise Allah'tan şifa diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.


 Program sonunda tüm yerli ve yabancı gruplar ellerinde Türk bayraklarıyla festivale renkli dakikalar yaşattı.
 


 4 gün süren festival sonunda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, tüm katılımcı yarışmacıların grup başkanlarına Göreme’nin simgesi olan Roma kalesi plaketini takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.