MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme Vadisi Danıştay’da!

TURİZM 01.11.2019 - 19:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Göreme Vadisi Danıştay’da!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Göreme Vadisi’nin Milli Park olmaktan çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın iptalini istedi. HKP yürütmeyi durdurma ve iptali istemi ile Danıştay’a başvuru yaptı.
  1985 yılında UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve 1986 yılından itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park statüsü alan Göreme Vadisi, Cumhurbaşkanı kararlı ile milli park olmaktan çıkarıldı.   Konuyla ilgili Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) dikkat çeken bir adım attı. Göreme Vadisi’ni milli park olmaktan çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararı için yürütmenin durdurulması ve iptal istemi ile Danıştay’a başvurdu.   HKP avukatları tarafından Danıştay’a yapılan başvuruda; Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasaya ve 2873 sayılı yasa’ya aykırı olduğu, Uluslar arası sözleşmeler yönün işlemin sakat olduğu iptal edilmesi gerektiği belirtildi.   HKP avukatları tarafından verilen dilekçenin sonuç ve istem kısmında, “Göreme Vadisi’nin milli park statüsünden çıkarılmasına dair kararın, 22 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazetenin 30926 sayısında yayınlayan 21 Ekim 2019 gün ve 1673 sayılı Cumhurbaşkanı kararı yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına, 2873 sayılı Yasa’ya, Kültür ve Tabiat Varlıkları Mevzuatına, Uluslar arası Sözleşmelere, İdare Hukuku İlkelerine usul ve esastan aykırılığı nedeniyle, ileride telafisi çok zor zararlara neden olacağından öncelikle YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve İPTALİNE karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Göreme Vadisi’nin Milli Park olmaktan çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın iptalini istedi. HKP yürütmeyi durdurma ve iptali istemi ile Danıştay’a başvuru yaptı.

 

1985 yılında UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve 1986 yılından itibaren de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park statüsü alan Göreme Vadisi, Cumhurbaşkanı kararlı ile milli park olmaktan çıkarıldı.

 

Konuyla ilgili Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) dikkat çeken bir adım attı. Göreme Vadisi’ni milli park olmaktan çıkartılan Cumhurbaşkanlığı Kararı için yürütmenin durdurulması ve iptal istemi ile Danıştay’a başvurdu.

 

HKP avukatları tarafından Danıştay’a yapılan başvuruda; Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasaya ve 2873 sayılı yasa’ya aykırı olduğu, Uluslar arası sözleşmeler yönün işlemin sakat olduğu iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

 

HKP avukatları tarafından verilen dilekçenin sonuç ve istem kısmında, “Göreme Vadisi’nin milli park statüsünden çıkarılmasına dair kararın, 22 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazetenin 30926 sayısında yayınlayan 21 Ekim 2019 gün ve 1673 sayılı Cumhurbaşkanı kararı yetki, şekil, sebep, konu, amaç yönlerinden Anayasaya, Sosyal Hukuk Devleti ilkesine, Kamu yararına, 2873 sayılı Yasa’ya, Kültür ve Tabiat Varlıkları Mevzuatına, Uluslar arası Sözleşmelere, İdare Hukuku İlkelerine usul ve esastan aykırılığı nedeniyle, ileride telafisi çok zor zararlara neden olacağından öncelikle YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve İPTALİNE karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.