Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme ve Japonya Arasında Turizm İşbirliği Başlıyor

TURİZM 18.04.2017 - 11:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Göreme ve Japonya Arasında Turizm İşbirliği Başlıyor

2016 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da JATA fuar alanında düzenlenen Tourism Expo Japan fuarının ardından Göreme-Japonya arasında işbirliği çalışmaları hızla başladı.
2016 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da JATA fuar alanında düzenlenen Tourism Expo Japan fuarının ardından Göreme-Japonya arasında işbirliği çalışmaları hızla başladı.   Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in katıldığı Japonya fuarında turizm işbirliği alanında önemli adımlar atıldı. Fuar esnasında Japonya’da toplantı yapan Bakan Yardımcısı Yayman ve Başkan Cingil, Göreme ve Japonya arasında turizmin geliştirmesi ve güçlendirmesi adına çalışmalar yaptı.   Yapılan çalışmalarda turizm alanında bazı girişimlerin başlaması kararı alındı. Bu karar sonucunda JTFTA derneginin kurularak Japonya’dan turizm ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin Türkiye’ye gelmesi, Türkiye’den de turizm ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin Japonya’ya giderek gezi ve incelemelerde bulunulması kararlaştırılmıştır.   Ayrıca Japonya’nın illerinden biri olan Kashiwa Belediyesi ile Göreme Belediyesi arasında da kardeş şehir projesi çalışmaları başladı. Başlayacak proje ile iki şehir arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve daha birçok alanda işbirliği yapılarak Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkilere katkı sağlanarak daha da güçlendirilmiş olacak.   Kashiwa Japonya'nın Chiba eyaletinde bulunan bir şehirdir. Kashiwa bölgesel bir ticaret merkezi ve Chiba ile Tokyo arasında bir banliyö kentidir.   Başlatılan bu çalışmaların Japonya ayağını yürüterek takip eden Göremeli ve Göreme’nin Japonya’da Turizm Elçisi görevinde bulunan Ömer Korkmaz yürütüyor.   Turizm elçisi Korkmaz Kashiwa Belediye Başkanı Hiroyasu Akiyama’yı ziyaret ederek Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in gönderdiği hediyeleri teslim ederken, kardeş şehir projesinin dosyasını da teslim etti.   Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.  
2016 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da JATA fuar alanında düzenlenen Tourism Expo Japan fuarının ardından Göreme-Japonya arasında işbirliği çalışmaları hızla başladı.

2016 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da JATA fuar alanında düzenlenen Tourism Expo Japan fuarının ardından Göreme-Japonya arasında işbirliği çalışmaları hızla başladı.

 

Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in katıldığı Japonya fuarında turizm işbirliği alanında önemli adımlar atıldı. Fuar esnasında Japonya’da toplantı yapan Bakan Yardımcısı Yayman ve Başkan Cingil, Göreme ve Japonya arasında turizmin geliştirmesi ve güçlendirmesi adına çalışmalar yaptı.

 

Yapılan çalışmalarda turizm alanında bazı girişimlerin başlaması kararı alındı. Bu karar sonucunda JTFTA derneginin kurularak Japonya’dan turizm ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin Türkiye’ye gelmesi, Türkiye’den de turizm ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin Japonya’ya giderek gezi ve incelemelerde bulunulması kararlaştırılmıştır.

 

Ayrıca Japonya’nın illerinden biri olan Kashiwa Belediyesi ile Göreme Belediyesi arasında da kardeş şehir projesi çalışmaları başladı. Başlayacak proje ile iki şehir arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve daha birçok alanda işbirliği yapılarak Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkilere katkı sağlanarak daha da güçlendirilmiş olacak.

 

Kashiwa Japonya'nın Chiba eyaletinde bulunan bir şehirdir. Kashiwa bölgesel bir ticaret merkezi ve Chiba ile Tokyo arasında bir banliyö kentidir.

 

Başlatılan bu çalışmaların Japonya ayağını yürüterek takip eden Göremeli ve Göreme’nin Japonya’da Turizm Elçisi görevinde bulunan Ömer Korkmaz yürütüyor.

 

Turizm elçisi Korkmaz Kashiwa Belediye Başkanı Hiroyasu Akiyama’yı ziyaret ederek Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in gönderdiği hediyeleri teslim ederken, kardeş şehir projesinin dosyasını da teslim etti.

 

Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.