MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gülmez, ‘Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyunu dökecekler’

SİYASET 11.07.2019 - 16:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gülmez, ‘Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyunu dökecekler’

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, il merkezinde Nevşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan, Endüstri meslek, Ticaret Meslek, Turizm Meslek, Sağlık Meslek okullarının yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması düşüncesinin Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyu dökmekten farksız olacağını dile getirdi.
  NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, il merkezinde Nevşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan, Endüstri meslek, Ticaret Meslek, Turizm Meslek, Sağlık Meslek okullarının yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması düşüncesinin Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyu dökmekten farksız olacağını dile getirdi.  Gülmez, “Çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Nevşehir Belediye Başkanlığı İl merkezinde bulunan Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Meslek Lisesinin bulunduğu alanın Millet Parti yapılacak diye boşaltılmasını istemiş. Ve bu okulların 14 Ağustos tarihine kadar boşaltılması istenmiş. Bu okullar nereye taşınacak?. Binaları yapılmış mı?. Aldığımız bilgilere göre bu okulların taşınması istenen binalar okul özelliği taşımayan binalar. Apartman şeklinde, okulla hiçbir alakası olmayan binalar hazırlanmış. Eğitimde başarı için öncelikle okulların fiziki yapısının uygun olması gerekiyor. Böyle yerlerin okul binaları olarak düşünülmesi doğru değil. Bu okullarda yaklaşık olarak 5 bin dolayında öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin çoğu şehir merkezinden okullarına gelip gitmekte ve yol parası ödemiyor. Öte yandan öğle yemeklerini de evlerinde gidererek yemek parası da vermiyorlar. Daha farklı bir boyuttan bakacak olursak orada bulunan esnaflarımızın büyük bir bölümü de bu öğrenciler sayesinde evlerine ekmek götürebilmekte. Okulların belirlenen binalara taşınması durumunda hem öğrenciler, hem esnaf bu durumdan büyük ölçüde olumsuz etkilenecek. Acaba bu durum hiç hesap edilmedi mi?. AKP’li belediye başkanları böyle bir uygulama yapacaklarına Külliye adı altında yapılan ve eski yeşil alanları birer beton alanına dönüştüren alana bu alan millet bahçesi yapılabilirdi. Güzelim özler mahvedildi. Bunu Kırşehir belediyesi uygulamış. Kılıçözü denilen yeri düzenleyerek hem atıl bir yer olmaktan kurtarırken, hem de sosyal bir alan haline getirmişler. Nevşehir belediyesi böyle bir çalışma yapamaz mıydı?. Zaten Nevşehir’in tarihi yok ettiler. Okulları da yok etsinler. Bugün 13 mahalle yıkıldı Nevşehir’de. İnsanlar anılarıyla yaşarlar. Şimdi okulları, sokakları, mahalleleri yıktık ne olacak bu memleketin hali. Bu okulları da yıkarak Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyunu dökecekler. Bu okulların yıkılmasının ilimize büyük zararı olacağına inanıyorum” ifadelerinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, il merkezinde Nevşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan, Endüstri meslek, Ticaret Meslek, Turizm Meslek, Sağlık Meslek okullarının yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması düşüncesinin Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyu dökmekten farksız olacağını dile getirdi.

 


NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, il merkezinde Nevşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi planlanan, Endüstri meslek, Ticaret Meslek, Turizm Meslek, Sağlık Meslek okullarının yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması düşüncesinin Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyu dökmekten farksız olacağını dile getirdi. 


Gülmez, “Çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Nevşehir Belediye Başkanlığı İl merkezinde bulunan Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Meslek Lisesinin bulunduğu alanın Millet Parti yapılacak diye boşaltılmasını istemiş. Ve bu okulların 14 Ağustos tarihine kadar boşaltılması istenmiş. Bu okullar nereye taşınacak?. Binaları yapılmış mı?. Aldığımız bilgilere göre bu okulların taşınması istenen binalar okul özelliği taşımayan binalar. Apartman şeklinde, okulla hiçbir alakası olmayan binalar hazırlanmış. Eğitimde başarı için öncelikle okulların fiziki yapısının uygun olması gerekiyor. Böyle yerlerin okul binaları olarak düşünülmesi doğru değil. Bu okullarda yaklaşık olarak 5 bin dolayında öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin çoğu şehir merkezinden okullarına gelip gitmekte ve yol parası ödemiyor. Öte yandan öğle yemeklerini de evlerinde gidererek yemek parası da vermiyorlar. Daha farklı bir boyuttan bakacak olursak orada bulunan esnaflarımızın büyük bir bölümü de bu öğrenciler sayesinde evlerine ekmek götürebilmekte. Okulların belirlenen binalara taşınması durumunda hem öğrenciler, hem esnaf bu durumdan büyük ölçüde olumsuz etkilenecek. Acaba bu durum hiç hesap edilmedi mi?. AKP’li belediye başkanları böyle bir uygulama yapacaklarına Külliye adı altında yapılan ve eski yeşil alanları birer beton alanına dönüştüren alana bu alan millet bahçesi yapılabilirdi. Güzelim özler mahvedildi. Bunu Kırşehir belediyesi uygulamış. Kılıçözü denilen yeri düzenleyerek hem atıl bir yer olmaktan kurtarırken, hem de sosyal bir alan haline getirmişler. Nevşehir belediyesi böyle bir çalışma yapamaz mıydı?. Zaten Nevşehir’in tarihi yok ettiler. Okulları da yok etsinler. Bugün 13 mahalle yıkıldı Nevşehir’de. İnsanlar anılarıyla yaşarlar. Şimdi okulları, sokakları, mahalleleri yıktık ne olacak bu memleketin hali. Bu okulları da yıkarak Nevşehir eğitiminin köküne kibrit suyunu dökecekler. Bu okulların yıkılmasının ilimize büyük zararı olacağına inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.