MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gülşehir Belediyesi İŞKUR'dan Cevap Bekliyor

BELEDİYELER 04.05.2018 - 13:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gülşehir Belediyesi İŞKUR'dan Cevap Bekliyor

Gülşehir Belediyesi tarafından İŞKUR’dan talep edilen işçi kontenjanının bir türlü verilmemesinden dolayı açıklamada bulunuldu.
  Gülşehir Belediyesi tarafından İŞKUR İl Müdürlüğü’nde talep edilen işçilerin kendilerine bir türlü verilmemesinden dolayı şikâyetlerini kamuoyu ile paylaştı. Basın yayın kuruluşlarına ‘Gülşehirliler İŞKUR’dan Cevap Bekliyor’  başlığı adı altında açıklama gönderen Gülşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;   “Tüm Gülşehir Nevşehir İŞKUR Müdürlüğü’ne yönelttiğimiz projenin cevabını bekliyor. Şantiye Alanına Dönüşen Gülşehir Belediyesine neden İşçi Kontenjanı Verilmiyor?   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstihdamı artırmak ve toplumun belli bir kesimini iş hayatına kazandırmak için ”Toplum Yararına Çalışma” programı kapsamında İŞKUR Müdürlüklerine iş alımları için yetki verdi.   Program kapsamında, Nevşehir İl Özel İdaresi, İl ve İlçe Belediyeleri ve Müftülüklerde çalışan istihdamı yapıldı. Çok sayıda istihdam yapılırken, çok yoğun bir başvuru vardı. İstihdam edilen bu personelin maaş ve diğer giderleri Devlet tarafından karşılanıyor. Böylece Belediye ve diğer kurumlara da herhangi bir mali yük oluşmazken, istihdama ve ailelerin geçimlerine de bir katkı sağlanıyor.   İş alımları gerçekleşirken çok acı bir gerçekle de karşılaştık. Nevşehir’de bulunan belediyelere kontenjan ayrılırken, Gülşehir Belediyesine ayrı muamele yapılarak işkur işçisi verilmediğini gördük. Buna göre; ”Toplum Yararına Çalışma” programı kapsamında Gülşehir’e kontenjan ayrılmadığını, Gülşehir Belediyesinin proje sunmadığını iddaa edenler için Nevşehir İşkur Müdürlüğüne sunduğumuz projeyi kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz.”  
Gülşehir Belediyesi tarafından İŞKUR’dan talep edilen işçi kontenjanının bir türlü verilmemesinden dolayı açıklamada bulunuldu.

 

Gülşehir Belediyesi tarafından İŞKUR İl Müdürlüğü’nde talep edilen işçilerin kendilerine bir türlü verilmemesinden dolayı şikâyetlerini kamuoyu ile paylaştı. Basın yayın kuruluşlarına ‘Gülşehirliler İŞKUR’dan Cevap Bekliyor’  başlığı adı altında açıklama gönderen Gülşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama aynen şu şekilde;

 

“Tüm Gülşehir Nevşehir İŞKUR Müdürlüğü’ne yönelttiğimiz projenin cevabını bekliyor. Şantiye Alanına Dönüşen Gülşehir Belediyesine neden İşçi Kontenjanı Verilmiyor?

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstihdamı artırmak ve toplumun belli bir kesimini iş hayatına kazandırmak için ”Toplum Yararına Çalışma” programı kapsamında İŞKUR Müdürlüklerine iş alımları için yetki verdi.

 

Program kapsamında, Nevşehir İl Özel İdaresi, İl ve İlçe Belediyeleri ve Müftülüklerde çalışan istihdamı yapıldı. Çok sayıda istihdam yapılırken, çok yoğun bir başvuru vardı. İstihdam edilen bu personelin maaş ve diğer giderleri Devlet tarafından karşılanıyor. Böylece Belediye ve diğer kurumlara da herhangi bir mali yük oluşmazken, istihdama ve ailelerin geçimlerine de bir katkı sağlanıyor.

 

İş alımları gerçekleşirken çok acı bir gerçekle de karşılaştık. Nevşehir’de bulunan belediyelere kontenjan ayrılırken, Gülşehir Belediyesine ayrı muamele yapılarak işkur işçisi verilmediğini gördük. Buna göre; ”Toplum Yararına Çalışma” programı kapsamında Gülşehir’e kontenjan ayrılmadığını, Gülşehir Belediyesinin proje sunmadığını iddaa edenler için Nevşehir İşkur Müdürlüğüne sunduğumuz projeyi kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.