MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gülşehir Belediyesinden Halka Aşure İkramı

İLÇELER 15.10.2016 - 10:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gülşehir Belediyesinden Halka Aşure İkramı

Gülşehir belediyesince muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
  Gülşehir belediyesince muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Gülşehir Belediyesi, aşure günü nedeniyle ilçede bulunan Kurşunlu, Fatih , 400 Evler, Çayır Mahalle, Harman Yeri, Açıksaray Mahallesi, Çalışanlar Mahallesi, Oruç Reis mahallesi camilerinde aşure dağıttı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği aşure ikramında Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, " Kurban bayramında et , muharrem ayında da aşure dağıtmak dinimizin en güzel geleneklerindendir.  Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Allah on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Toplumumuzun en önemli özelliği, bireylerimizin birbirlerine kardeşlik, dostluk hisleri ile bağlı olmasıdır. Bu duygu ve tavrın en öne geçtiği zamanlar böylesi zamanlardır. Dolayısı ile böylesi günleri fırsat bilerek dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini vermemiz gerekir´ diye konuştu. 
Gülşehir belediyesince muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Gülşehir belediyesince muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Gülşehir Belediyesi, aşure günü nedeniyle ilçede bulunan Kurşunlu, Fatih , 400 Evler, Çayır Mahalle, Harman Yeri, Açıksaray Mahallesi, Çalışanlar Mahallesi, Oruç Reis mahallesi camilerinde aşure dağıttı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği aşure ikramında Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, " Kurban bayramında et , muharrem ayında da aşure dağıtmak dinimizin en güzel geleneklerindendir.  Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Allah on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Toplumumuzun en önemli özelliği, bireylerimizin birbirlerine kardeşlik, dostluk hisleri ile bağlı olmasıdır. Bu duygu ve tavrın en öne geçtiği zamanlar böylesi zamanlardır. Dolayısı ile böylesi günleri fırsat bilerek dayanışmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini vermemiz gerekir´ diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.