Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gümüşkent'te Su Sevinci Yaşanıyor

İLÇELER 13.08.2018 - 10:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gümüşkent'te Su Sevinci Yaşanıyor

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde il özel idaresi ekiplerinin çalışması sonucunda ortaya çıkarılan su köyde sevinç yaşattı.
  Son dönemlerdeki yağışların istenilen seviyede olmaması nedeniyle kuraklığın yaşanmaya başladığı Gümüşkentte su kaynakları günbe gün azalıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışan Köy muhtarlığı ise bulunan su kaynağı ile halka adeta can simidi oldu. Yağışların kış mevsiminde istenilen seviyede olmaması, yaz aylarında da artan su tüketimi nedeniyle, muhtarlık alternatifler aramaya başladı.   Gümüşkent Köyü Muhtarı Ömer Arun yaptığı açıklamada, son dönemlerde köyde yaşanan su sıkıntısından dolayı muhtarlık olarak sürekli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucunda buldukları su kaynağının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.   Önceki gün Gümüşkent’te “Eyüpoğlu pınarı” olarak bilinen mevkide su tespiti yapan muhtarlık, Nevşehir il özel idaresinden gelen ekiplerin çalışmaları sonucunda su kaynağına ulaştı.Nevşehir il özel idaresi ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda 110 luk boru olarak tabir edilen su borusu kalınlığında olduğu belirtildi.   Gümüşkent köyü muhtarı Ömer Arun yaptığı açıklamada şunları dile getirdi “Köyümüz bundan birkaç yıl öncesinde su sıkıntısı nedir bilmezdi. Ancak son dönemlerde yağışlar istenilen seviyelerde olmadığı için gerek içme sularımızda gerekse tarımsal sulama sularımızda azalmalar meydana geldi. Yaz mevsiminin yaşandığı bugünlerde köy nüfusuyla birlikte artan su tüketimi depolarımızda bulunan suların azalmasına neden oluyordu. Musluklardan su kesilmemesi için büyük çabalar sarf ediyorduk. Halkımız mağdur olmasın diye musluklarımızda bazen su kesintisi oldu ama genel itibari ile musluklarımızdan devamlı olarak su aktı. Halkımızın mağdur olmaması için gece gündüz demeden yaptığımız çalışmalar sonucunda köyümüzde “Eyüpoğlu pınarı” mevkiinde su kaynağı tespit ettik. Nevşehir il özel idaresi ekiplerimiz burada yaptığı çalışmalar sonucunda 110 luk su borusu kalınlığında su kaynağına ulaştı. Borularla bu su kaynağımızı su depolarımıza ulaştırdık ve halkımızın ihtiyacı olan suyun miktarını artırdık. Şuanda su depolarımızdaki suyun miktarını artırmış olduk. Burada bizlere desteğini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere milletvekillerimize ve il özel idaresi genel sekreterimiz ile çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.   Köyümüzde Eyüpoğlu pınarında su çalışması yaptık. Çalışmalarımız sonucu 110 luk su bulduk. Desteklerinden dolayı köy halkımıza, devletimize ve Nevşehir il özel idaresi genel sekreterimiz savaş benli ye teşekkür ederiz.
Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde il özel idaresi ekiplerinin çalışması sonucunda ortaya çıkarılan su köyde sevinç yaşattı.

 

Son dönemlerdeki yağışların istenilen seviyede olmaması nedeniyle kuraklığın yaşanmaya başladığı Gümüşkentte su kaynakları günbe gün azalıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışan Köy muhtarlığı ise bulunan su kaynağı ile halka adeta can simidi oldu. Yağışların kış mevsiminde istenilen seviyede olmaması, yaz aylarında da artan su tüketimi nedeniyle, muhtarlık alternatifler aramaya başladı.

 

Gümüşkent Köyü Muhtarı Ömer Arun yaptığı açıklamada, son dönemlerde köyde yaşanan su sıkıntısından dolayı muhtarlık olarak sürekli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucunda buldukları su kaynağının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

 

Önceki gün Gümüşkent’te “Eyüpoğlu pınarı” olarak bilinen mevkide su tespiti yapan muhtarlık, Nevşehir il özel idaresinden gelen ekiplerin çalışmaları sonucunda su kaynağına ulaştı.Nevşehir il özel idaresi ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda 110 luk boru olarak tabir edilen su borusu kalınlığında olduğu belirtildi.

 

Gümüşkent köyü muhtarı Ömer Arun yaptığı açıklamada şunları dile getirdi “Köyümüz bundan birkaç yıl öncesinde su sıkıntısı nedir bilmezdi. Ancak son dönemlerde yağışlar istenilen seviyelerde olmadığı için gerek içme sularımızda gerekse tarımsal sulama sularımızda azalmalar meydana geldi. Yaz mevsiminin yaşandığı bugünlerde köy nüfusuyla birlikte artan su tüketimi depolarımızda bulunan suların azalmasına neden oluyordu. Musluklardan su kesilmemesi için büyük çabalar sarf ediyorduk. Halkımız mağdur olmasın diye musluklarımızda bazen su kesintisi oldu ama genel itibari ile musluklarımızdan devamlı olarak su aktı. Halkımızın mağdur olmaması için gece gündüz demeden yaptığımız çalışmalar sonucunda köyümüzde “Eyüpoğlu pınarı” mevkiinde su kaynağı tespit ettik. Nevşehir il özel idaresi ekiplerimiz burada yaptığı çalışmalar sonucunda 110 luk su borusu kalınlığında su kaynağına ulaştı. Borularla bu su kaynağımızı su depolarımıza ulaştırdık ve halkımızın ihtiyacı olan suyun miktarını artırdık. Şuanda su depolarımızdaki suyun miktarını artırmış olduk. Burada bizlere desteğini esirgemeyen başta sayın valimiz olmak üzere milletvekillerimize ve il özel idaresi genel sekreterimiz ile çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

 

Köyümüzde Eyüpoğlu pınarında su çalışması yaptık. Çalışmalarımız sonucu 110 luk su bulduk. Desteklerinden dolayı köy halkımıza, devletimize ve Nevşehir il özel idaresi genel sekreterimiz savaş benli ye teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.